Stílus / Haj

Frizura körkép: 10 retro frizura, ami újra hódít

Minden kornak megvoltak a kedvenc hajviseletei, egyeseket pedig még ma is előszeretettel hordunk. Gondoljunk csak a 20-as, 30-as évek visszafogott eleganciájára, a 60-as évek tupírozott magas kontyaira vagy épp a 70-es évek zilált hippihajaira – éppoly változatos, mint amilyen a női szeszély. Lássunk néhány jellemzően retro hajviseletet, amely ma is éppoly divatos, mint a múlt században volt!

Hullámos a 20-as évek stílusában

Az 1920-as éveket idéző hullámos frizura modern eleganciát kap a szoros oldalra fésüléssel. A hullámokat elegendő, ha orcától lefele alakítjuk ki, így sokkal kifinomultabbá és trendibbé alakítható a frizura.
A retro hangulatot fokozhatod, ha élénk vörös rúzzsal fested ki magad és egy hajcsat ékszerrel díszíted a hátrafogott tincset.

Körbefonva

A francia fonásról az első hivatkozás egy francia női magazinban 1871-ben jelent meg, amelyben a tresse française (vagyis a francia fonat) lépésről-lépésre van mutatva, mint új frizura divat.
Körfonatként a XX. század elején kezdték hordani, leginkább vidéken. Ma már alkalmi frizuraként is büszként hordjuk.

Konty a 60-as évek stílusában

A tupírozott frizurák évtizedében, vagyis az 1960-as években előtérbe került a modern, dolgozó nő, így érthető, hogy frizurák tekintetében is a feltűnő, dús hajkoronák jöttek divatba.
Egy ilyen magas, dús kontyot ma is bevállalhatsz, hiszen nagyszerűen nyújtja fejformádat és hangsúlyozza ki arcodat.

Olvastad már?  4 őrülten szexi régi fürdőruhafazon. A nagyid is ilyenben járt!

Rövid haj az 50-es évek stílusában

Az Audrey Hepburn-féle rövid pixie frizurák a kifinomult, klasszikus szépséget jelképezték. Egy ilyen stílusos rövid hajviselettel ma is szuper-trendi lehetsz.
A frufru különféle kialakításával megnyithatod az arcod és kiemelheted vonásaid szépségét.

Rövid göndör fürtök

A játékos göndör fürtök a 90-es években élték legnagyobb divatjukat. Természetességgel és játékossággal ruházzák fel viselőjüket, ezért akinek természetéből is ilyen tulajdonságok fakadnak, bátran vállalja fel a rövid göndör fürtöket. 
Szerencsére a természetes hajviselet ma már újra divat, végre kinőttük a papírvékony és vonalzóegyenes hajak korszakát. Ha nem rendelkezel természetes göndör hajjal, hajcsavarókkal vagy göndörítő vassal borzolhatod össze a szelíd tincseidet!

Halszálka fonat

A 19. században a halszálka fonatot “görög” fonatnak hívták, feltehetően innen származik ez a különleges, népszerű hajfonat típus. Érdekessége, hogy a klasszikus fonástól eltérően, két részre osztja a hajat és vékony “szálkás” hatású.
Ha modern halszálkás frizurát szeretnél, törekedj a laza stílus kialakítására és a textúrált hatás elérésére. Bátran húzd szét a fonott copfot, hogy még szélesebb és kevésbé szabályos legyen.

Balerina konty

A konty ősi idők óta a legegyszerűbb és legkényelmesebb hajviseletünk. A kifinomult, szoros balerina kontyok örök klasszikusok, amelyek kortól és alkalomtól függetlenül divatosak maradnak.
Amennyiben magasítani szeretnéd homlokodat és nyújtani arcformádat, válaszd a magas vagy középmagas kontyokat, ha viszont vékony nyakad és magas homlokod van, az alacsony kontyok is tündérien fognak állni!

Olvastad már?  Túl a klasszikus fonáson: 5 mesés frizura, amiben helyet kapnak a fonatok

Fonott copf – másképp

A klasszikus fonott copfok évezredek óta ismertek. Szerencsére a modern világ és leleményesség túllépett az unalmas egyszerűségén és új, kreatív hajfonatokat hozott létre, megszámlálhatatlan változatban.
Ez az alkalmi hajviselet például az unalmas copfot elragadóvá és egyedivé teszi. Érdemes kipróbálni!

Lépcsős frizura

A 90-es években Jennifer Anniston “jóbarátné” hozta be hatalmas trendbe a lépcsős hajakat. Az ikonikus szőke egyenes tincsei így jóval dúsabbnak és strukturáltabbnak hatottak. 
Akár egyenes, akár hullámos a hajad, tudd, hogy a lépcsős hajvágás jól fog állni és még ma is trendi, ráadásul egy klassz oldalra simuló frufruval abszolút modernné teheted frizurádat!

Hippi fejpántok

A 70-es évek szabadelvű fiataljai nemcsak a trapéznadrágot és a virágmintákat tartották szabadelvűségük jelképének, hanem frizuráikat is a kor szellemében hordták. Jellemző volt a hullámos, természetesen szárított hosszú haj, amit fejpánttal kötöttek le.
Ez a frizura ma is éppúgy megállja a helyét. Szerezz be néhány különleges, a gardróbodhoz találó fejdíszt és hordd hosszű fürtjeid felett!