9 formabontó kerti dekorötlet

9 formabontó kerti dekorötlet

Címlap / Otthon / Kert és terasz / 9 formabontó kerti dekorötlet

Ha a múltkor vásárolt felakasztható muskátli- vagy petúnia-kompozíció után egyszerűen kifogytál a kültéri dekorötletekből, most adunk néhány tippet, mivel lehet a kert vagy a terasz igazán menő!

Virágot a csizmába!

Biztos nem újdonság számodra, hogy mennyi minden használható virágtartóként a legújabb lakberendezési trendek szerint.

A régi rekeszeken, ládákon, dézsákon és edényeken kívül azonban akár lábbelit is bevethetsz ilyen célra: a színes gumicsizmák például különösen jól mutatnak!

Rajtad áll, hogy kontrasztos vagy hasonló árnyalatú párosításra voksolsz. A lényeg, hogy a kiszuperált csizmán szigetelőszalaggal tömítsd el az esetleges lyukat, különben kiszökik belőle a föld meg a víz!

Retró hinta

Ki mondta, hogy a hinta csak csili-vili, méregdrága és modern lehet?

Olcsó és biztonságos megoldás, ha egy ezermester segítségével falapból és kötélből strapabíró konstrukciót állítasz össze, majd textilekkel varázsolod kényelmesebbé, otthonosabbá.

Mivel nem rávarrt huzatról van szó, kedvezőtlen időjárás esetén egyszerűen becuccolhatsz a házba – a hinta védelméről pedig gondoskodik a vízlepergető bevonat.

Kék virágcserepek mediterrán hangulatban

Mindig is magával ragadott a színpompás mediterrán kertek látványa? Akkor otthon se érd be a semleges, földszínű cserepekkel és kaspókkal – válassz élénken kontrasztosat!

A kék például fantasztikusan fest a piros, a rózsaszín és a fehér szirmokkal egyaránt, ráadásul ha készletben szerzed be, könnyedén harmóniát teremthetsz. Természetesen magadra vállalhatod a festőprojektet, ha van hozzá kedved!

Rekeszek a falon

A rattanbútor meseszép kiegészítői lehetnek a rekeszből készült fali virágtartók, amelyek természetesen a földön is megállják a helyüket.

Célszerű azonban felületkezelő anyaggal bevonni, mielőtt csatasorba állítod őket, hiszen a locsolás és az eső jelentette vízhatás miatt korhadásnak indulhat a fa, amennyiben nem kerítesz sort erre. A rekeszekben, persze, mást is tarthatsz, nem csak virágokat!

Szökőkút

Noha a kerti szökőkút ötlete első hallásra fényűzőnek hangzik talán, valójában korántsem luxus kiegészítőről van szó. 

Amennyiben szereted a csobogó víz látványát és hangját, már egészen elérhető áron beszerezhetsz kisebbfajta szökőkutakat – sőt, amennyiben az építkezésből visszamaradt néhány nagyobb formátumú, víztárolásra alkalmas panel, lyukak fúrásával akár magatok is elkészíthetitek!

Újfajta házőrző

A család blökijének „állása” is megmarad természetesen, ha beszereztek egy ilyen virágtartó állatkát, amely hűen vigyázza a portát.

Arra ugyan nem sikerült rájönnünk, hogy ezen a képen konkrétan frizurás póniló vagy kis egyszarvú látható-e, de a lényeg, hogy a szakboltokban rengetegféle állat közül választhatsz – a teknőstől kezdve a macskán át a krokodilig akad ott minden!

Feliratos locsoló

A feliratos virágtartó és az újrahasznosított locsoló ötlete külön-külön is megér egy misét, hát még így együtt! Szuper hétvégi barkácsprogram lehet egy-két régi locsolókanna lefestése, felújítása, illetve a nektek tetsző felirat ráapplikálása.

Ha úgy érzed, nem bánsz elég ügyesen az ecsettel, bátran rajzold előre vagy vágd ki papírból a betűket, így biztosan „nem mész ki a vonalból”, mint annak idején a kifestőkönyvben!

Székmix és lampionok

Az egyik kerti széket még az előző lakó hagyta itt, a másik az anyukádéktól van, a harmadik akciós volt a boltban, a negyedik pedig a konyhából maradt kint? A több stílus keveredése már egyáltalán nem ciki, sőt! A régen szedett-vetettnek számító összhatás napjainkban kifejezetten szemet gyönyörködtető és otthonos.

Olyannyira, hogy akinek egy készletre való ugyanolyan kerti széke van, különböző dekorációs megoldásokkal varázsolja őket másmilyenné. Az asztal fölé aggatott lampionok fokozzák a színpompát és az anyagok változatosságát.

Virág virággal

Mégis mi mutathatna jobban a kinti virágok társaságában, mint egy virágos asztalterítő, rajta még egy kis virággal? Ha gondoskodsz a színharmóniáról, egyszerűen sosem lehet elég a virágokból!

Amennyiben teheted, használj cserepes fajtát – ám a vágott is életet csempész a kompozícióba. Ezt a trükköt akár beltéri díszítésnél is bevetheted, például a nappaliban vagy a konyhában. Házi kedvencek ottléte esetén ügyelj arra, hogy biztosan ne olyan növényt válassz, ami mérgező lehet a számukra!

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!