Folyamatos fejlődés az okoseszközök világában

Folyamatos fejlődés az okoseszközök világában

Címlap / Kikapcsolódás / Tech és kütyük / Folyamatos fejlődés az okoseszközök világában

Az okostelefonok hihetetlen gyors térnyerése és fejlődése rendkívül gyorsan eljuttatta oda ezeket a készülékeket, hogy már a hozzájuk kapcsolódó, egyéb hordozható okoseszköz is mindenki által elérhető áron nyújtson széleskörű és hasznos szolgáltatásokat.

Okosórák és okoskarkötők

A karon viselhető kiegészítők kétféle irányban fejlődtek, mert egyrészt kialakult az okosórák csoportja, amely képviselői külsőre egy hagyományos karórát idéznek. Lehetnek kör vagy négyszögletes alakúak fém-, szilikon- vagy bőrszíjjal. A másik termékcsoportot ezen kategóriában az okoskarkötők képviselik, melyek megjelenésükben egy sportosabb, fiatalosabb, letisztultabb vonulattal jellemezhetők.

A hellowatch.hu webáruház okoskarkötői széles választékot kínálnak, természetesen az áruházban mindkét kategória képviselői megtalálhatók, melyek kiváló minőséget nyújtanak egytől-egyig. A C6 pulzus-, vérnyomás- és véroxigénszint-mérő multisport okoskarkötő a nevéből is könnyen beazonosítható módon a második csoport kiemelkedő képviselője.

A készülék viselése a könnyű kivitelezésnek köszönhetően szinte észrevétlen, a csuklón kényelmesen fekszik, ezenkívül a cserélhető szíjnak köszönhetően külalakja személyre is szabható.

Komoly tudás a sportos külső mögött

A fiatalos, könnyű kialakítás ugyanakkor egyáltalán nem jelenti azt, hogy funkciók tekintetében szűkmarkú lenne a szerkezet, sőt ennek épp az ellenkezője az igaz. A készülék feltöltése rendkívül egyszerű és praktikus megoldással történik.

A szíj gyors eltávolítását követően szabaddá válik az USB csatlakozó, mellyel a számítógép, laptop megfelelő aljzatába illesztve máris megkezdhető a töltési folyamat. Tehát nincs szükség külön töltőfejre, de még kábelre sem, bármilyen USB aljzattal ellátott számítógép közelében azonnal fel lehet tölteni az okoskarkötőt.

Kapcsolat a telefon és a karkötő között

A töltés után indulhat a használatba vétel, amely azzal veszi kezdetét, hogy a telefonra letöltött DayBand alkalmazás segítségével vezetékmentes Bluetooth kapcsolaton keresztül párosításra kerül a telefon és az okoskarkötő.

Ezután már csak a telefonnal történő szinkronizálás és a saját adatok, úgy mint nem, életkor, magasság, súly megadása szükséges. Az okos kis szerkezet ezen adatok tudatában képes egy seregnyi információt szolgáltatni, például a mozgásunkról, sportolásunkról, valamint egészségi adatainkról.

Az okoskarkötő megjeleníti a telefon értesítéseit, használja annak GPS vevőjét, ezenkívül saját szenzorainak segítségével információt szolgáltat a pulzus- és lépésszámról, a véroxigénszintről, a vérnyomásról, de még a hőmérsékletről is.

Ez még mindig csak egy rövid leírása a karkötő tudásának, így további információkért, vagy más kapcsolódó termékekért érdemes felkeresni a hellowatch.hu weboldalát.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást