A vegán sütik nem csak alternatívák, hanem egészséges és ínycsiklandó módjai az édességek élvezetének. Tele vannak természetes, tápláló alapanyagokkal, amelyek energiával és jólléttel töltenek fel bennünket, ráadásul a vegán sütik készítése során olyan növényi hozzávalókat használhatunk, amelyek jót tesznek az egészségünknek és mégis kiváló ízeket hoznak létre. Most megmutatjuk azt az 5 vegán sütireceptet, ami a te konyhádat is biztosan meghódítja majd.
3/5 Mini vegán fánkgolyók málnaszósszal
Ezzel az isteni vegán fánkkal biztosan lenyűgözhetjük a vendégeinket. Egyszerre puha és omlós, friss és roppanós.
Hozzávalók:
Fánkgolyók:
275 g finomliszt
1 csomag sütőpor
50 g nádcukor
1 csipet só
2 ek. napraforgó olaj
125 ml mandulatej
50 g margarin
6 dl napraforgó olaj
Málnaszósz:
250 g málna
2 evőkanál agávé szirup
0.5 teáskanál kardamom
Sütés ideje: 10 perc
Elkészítés:
Fánkgolyók:
Az átszitált lisztet, a sütőport, a nádcukrot és a sót egy nagyobb tálba kimérjük. Összekeverjük, és a közepébe az öklünkkel krátert vájunk. Egy kisebb lábosban összemelegítjük a mandulatejet, a margarint és 2 evőkanál napraforgóolajat. A lisztes keverék kráterébe öntjük az egészet, és először villa, majd a kezünk segítségével lágy tésztává gyúrjuk. A tésztából mogyorónyi-diónyi méretű golyókat formázunk. Egy mélyebb lábasban olajat hevítünk, és egy-két perc alatt aranybarnára sütjük benne a fánkgolyókat. A kiszedett, kisült fánkgolyókat tegyük konyhai törlőkendőre, hogy az felitassa a felesleges olajat. (Tipp: a felforrósított olaj alatt érdemes közvetlenül a tészta belekerülése előtt lejjebb venni a lángot, így elkerülve, hogy megégjenek a kis felületű fánkgolyók.) A fánkgolyókat a málnaszószba mártogatva fogyasztjuk.
Málnaszósz:
1. A málnaszószhoz a kiolvasztott málnát, az agavé szirupot és kevés kardamomot egy lábasba öntjük. Az egészet összerottyantjuk (egyet forralunk rajta), majd félretesszük hűlni.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!