Kikapcsolódás / Szórakozás

6 film arról, hogy mindig újra lehet kezdeni

6 film arról, hogy mindig újra lehet kezdeni

1/6. Az utolsó vakáció (2006, rendezte: Wayne Wang)

Az egyik személyes kedvencem, nagyon sokszor láttam. Azt is gondolhatnánk a plakátjaiból, hogy kicsit limonádé, és amúgy is Queen Latifah, a vígjátékok koronázatlan királynője milyen üzenettel szolgálhatna számunkra az újrakezdésről! Georgia Byrd (Queen Latifah) azt hiszi, meg fog halni. Erről egy orvosi vizsgálat után, egy téves diagnózisból értesül.

Georgia élete nem fenékig tejfel. Semmi sem úgy van, ahogy szeretné, nem azt csinálja, amit szeretne, nincs férfi az életében (vagyis van, de nem meri megszólítani), nem boldog igazán. arról, hogy meg fog halni. Mindezek miatt úgy dönt, elő az összes megtakarított pénzével, és irány Európa! Arra gondol, hogy ha már a sors ilyen kegyetlen volt, legalább a hátralévő idejét jól akarja eltölteni. Egy luxusszállodába megy, ahol szeretné eltölteni az év végét. Ha tovább folytatnám, mi történik Georgiával, lelőném a lényeget, így még csak annyit, hogy ahogy az lenni szokott, a jó elnyeri méltó jutalmát, és az élete sínre kerül… közben másokét is sínre teszi, úgy mellékesen.

Az üzenet: Bármennyire is nehéz az életünk néha, mindig van fény az alagút végén. A kockázat mindig megéri, hiszen az ilyen „utazásokból” saját magunkról tudhatunk meg olyan dolgokat, amelyekre talán soha nem jövünk rá.

 

Oldalak: 1 2 3 4 5 6

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást