Figyelmeztető jelek, hogy még mindig nem lépett túl az exén és nem is akar

Figyelmeztető jelek, hogy még mindig nem lépett túl az exén és nem is akar

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Figyelmeztető jelek, hogy még mindig nem lépett túl az exén és nem is akar

Az ex minden kapcsolatban kényes téma lehet, még akkor is, ha megpróbáljátok érett felnőtt módjára kezelni a történteket. De milyen jelek utalnak arra, hogy nem te fújod fel a dolgokat, hanem a szerelmed még tényleg nem lépett túl az exén?

Sokszor felmerül a neve – vagy éppen sosem

Bármilyen témáról is beszéljünk, ha az indulatokat, érzéseket generál bennünk, akkor nyilvánvalóan foglalkoztat minket. Pontosan így van ez az ex-kérdéssel is! Ha azt veszed észre rajta, hogy szándékosan soha nem hozza fel a témát, esetleg túl gyakran előrukkol vele, méltán hiheted, hogy nem tette túl magát rajta.

Persze normális, ha néha megemlíti, hiszen ezzel is jelzi, hogy számára nem tabu a múlt, és már nem érez semmit. Ha azonban még mindig felcsattan, mikor szóba kerül az előző kapcsolata, esetleg láthatóan ideges lesz és haragos, valószínűleg még nem lépett túl sem a történteken, sem rajta.

A „némasági fogadalom” is zavarhat, hiszen jogosan kelt benned kétségeket. Vajon mi történhetett, amiért ennyire titkolja az exével kapcsolatos dolgokat? Esetleg attól fél, hogy észreveszel rajta valamit, mikor felhozod a témát? Sajnos, ez szintén benne van a pakliban, előfordulhat, hogy érez valamit iránta, de az is megeshet, hogy még maga sem tudja, pontosan mit. Bárhogy is legyen, fontos figyelmeztető jel, ha túl sokat beszél az exéről és az is, ha túl keveset.

Jól láthatóan ragaszkodik a múlthoz

Ha valamit nem sikerült elengedni, annak nem csak lelki kivetülései vannak (mint ahogy az előbbi példa mutatta), hanem fizikális is. Néhány pasi egyszerűen azért nem rakja el az exétől kapott cuccokat, mert lusta, de azért mindennek van határa.

Sokkal inkább a lezáratlan élményekre, semmint a lustaságra fogható az, ha lassan fél éve jártok, de ő még nem törölte le a közös fotóit Facebookról, és még mindig a volt csajától kapott ajándékok virítanak az éjjeli szekrényén.

Persze, nem jó, ha azonnal féltékenységi jelenetet rendezel, mert tényleg lehet, hogy olyan dolgokról beszélünk, amik hasznosak, és amiket szeret – de nem azért, mert a volt szerelmétől kapta. Az is lehet, hogy eszébe sem jutott, hogy téged zavar az a szívecskés ébresztőóra, vagy fogalma sincs róla, hogy van pár ezeréves fotója a közösségi oldalon, mert rá sem nézett a képeire. Szóval ezektől nem kell azonnal kiborulnod, de ha kérésed ellenére sem változtat, az már bizony aggasztó lehet.

Túl szoros kapcsolatot ápolnak

Figyelmeztető jelek, hogy még mindig nem lépett túl az exén és nem is akar

Az, hogy váltanak egy-egy üzenetet egymás születésnapján rendben van. Ha benned nem kelt óriási feszültséget, akkor az is belefér, ha évente egyszer-kétszer megisznak együtt egy kávét (ha zavar, akkor nyilván nem erőlteti ezt a témát a szerelmed, hiszen te vagy neki fontosabb). Azonban nem éppen arra utal, hogy teljesen hidegen hagyják egymást, ha szinte állandóan tartják a kapcsolatot.

Rendszeresen telefonálnak „csak úgy”, írogatnak egymásnak és találkozgatnak. Ha esetleg előfordult, hogy a szerelmed nem avatott be abba, kivel lógott délután, akkor azt bátran veheted vészcsengőnek. Még, ha nem is történt semmi a hátad mögött, akkor sem tudtak elbúcsúzni egymástól érzelmileg. Ennek nyomán csak idő kérdése, mikor lépnek a békülés útjára – akár részben, akár egészben.

Képek forrása: yacobchuk/Depositphotos.comdusanpetkovic/Depositphotos.com

VIDEO Jobb ember vagy, mint hinnéd, ha ez az 5 dolog jellemző rád

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!