Így fiatalodj 5 évet egyetlen trükkel!

Így fiatalodj 5 évet egyetlen trükkel!

Címlap / Stílus / Arc / Így fiatalodj 5 évet egyetlen trükkel!

Egy jó smink nem csak az önbizalmadat teheti helyre, de akár teljesen meg is változtathatja az arcodat. Ha akarod, alig látszik, ha akarod, drámai, ha szeretnéd, egyiptomi hercegnővé varázsol. Bármilyen sminket készítesz is azonban, a jó alapoknál kezdődik a siker.

Egy jó minőségű, egyenletesen fedő alapozóval üdévé és egységessé teheted a bőrödet, a highlighter és a korrektor segítségével pedig olyan hatást érhetsz el, mint a profi sminkmesterek. Megmutatjuk, mire érdemes odafigyelni, hogy az eredménnyel az arcod legelőnyösebb részeit hangsúlyozd ki, és akár éveket letagadhass a korodból.

Highlighter

A highlighter segít, hogy több fény kerüljön azokra a részekre, amelyek sötétebbek a kelleténél, kipihentebbnek, frissebbnek fogja mutatni az arcodat.

Ha az alapozó már fent van, használd a highlightert a szemed alatti részeken, finoman eldolgozva, ügyelve, hogy ne üljön meg a szarkalábakban. Tegyél belőle a szemed és az orrnyerged közötti sarokba is, ez nyíltabbnak láttatja a tekintetedet és nagyobbnak tűnik tőle a szemed. A highlighertből érdemes egy keveset a két szemöldököd közé, illetve a szemöldökcsont alatti részekre is tenni.

Ha a megfelelő helyekre felpöttyintetted a krémet, fogj egy ecsetet, és dolgozd el a highlightert, vagy a gyűrűsujjaddal finoman ütögesd a bőrödbe.

Ha az orrod alá, a felső ajkad fölé, középre a kis mélyedésbe teszel egy leheletnyi highlightert, azzal az ajkaid hangsúlyosabbak lesznek, teltebbnek tűnnek. Ezt a trükköt akkor is bevetheted, ha szeretnéd az érzéki ajkaidra terelni a figyelmet, de csak natúr sminket viselsz, és nem szeretnél erős rúzst használni.

Kontúr

A kontúrozás mélységet ad az arcnak, kiemelhetsz vele részeket, árnyékolhatsz, és ezzel nagyobb változást érhetsz el a megjelenésedben, mint elsőre gondolnád. Ha ügyesen forgatod a kontúrceruzár vagy ecsetet, akár karcsúbbnak is mutathatod az arcodat, kerekebbnek a pofidat, vagy éppen kisebbnek az orrodat.

A kontúrod mindenképpen legyen határozottan sötétebb az alapozódnál, így nem kell belőle sokat használnod, de vigyázz, hogy azért ne ess túlzásokba, és ne tűnjön úgy, mintha foltokban bronzosítót használnál.

A kontúrvonalakat oda kell meghúznod, ahol szeretnéd, hogy árnyékok legyenek – ha hangsúlyosabb arccsontot szeretnél , ami szélesebbnek mutatja az arcodat, akkor az orcáidra, az arccsontok alá tegyél kontúrvonalakat.

A piszébb nóziért az orrod két oldalára vigyél fel egy kevés kontúrt, de vigyázz, ha az orrod nem túl nagy, de széles, akkor inkább a közepére tegyél egy egészen kevés highlightert. A hajad vonalában felvitt kontúr a homlokodat mutathatja kisebbnek, míg az álladon különböző magasságokban meghúzott vonalak szintén nem csak az állat, de az egész arcformádat átalakíthatják.

Ha felvitted a kontúrokat oda, ahová kell, győződj meg róla, hogy egy ecsettel vagy az ujjaddal alaposan eldolgoztad a széleket, így a hatás természetes lesz.

A jól elkészített smink árnyékossága teljesen természetesnek tűnik, és szabad szemmel nem láthatóak a különböző árnyalatok határvonalai, mégis egyértelmű lesz a különbség a smink nélküli és a sminkelt összhatás között.

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!