Fesd nyugtató színekre az otthonodat – árnyalatok, amik elhozzák a lelki békédet

Fesd nyugtató színekre az otthonodat – árnyalatok, amik elhozzák a lelki békédet

Címlap / Otthon / Dekor / Fesd nyugtató színekre az otthonodat – árnyalatok, amik elhozzák a lelki békédet

Nem új infó, hogy az otthonunk állapota nagyban befolyásolja a mindennapi hangulatunkat – mégiscsak más olyan lakásban indítani a napot, ami jó hatással van ránk, mint olyanban, amire ránézni sem szeretünk. Ha nyugtató, kiegyensúlyozott hangulatot szeretnél teremteni az otthonodban, gondolkozz ezekben a színekben, szakértők szerint ugyanis kifejezetten relaxáló hatással vannak az emberre.

Zöld (főleg a kékkel együtt)

Bár furcsa párosításnak tűnhet a kék és a zöld egymással, mégis nyugtató hatást keltenek, ha ügyesen, arányosan rendezed el őket.

Az, ha egy fal zöld színű, már önmagában nyugtatóan hat az emberre, ez az egyik legharmonikusabb szín a belsőépítészetben.

Néhány kék kiegészítővel pedig még jobban kiegyensúlyozhatod a hatást.

 

Szürkéskék

Alapjáraton is elmondható, hogy minden színnek a szürkésebb, fakított árnyalata nyugtatóan hat, de különösen igaz ez a kékre.

Óvatosan kell azonban bánni vele, mert nagyon sötétítheti a helyiséget – érdemes azokra a szobákra korlátozni, ahová jó sok természetes fény jut, vagy egyszerűen csak egy falat befesteni vele, a többit pedig fehéren hagyni.

Ellensúlyozd fehér kiegészítőkkel!

 

Világosszürke

A szürke és a fehér újra virágkorát éli a minimalizmusnak és a letisztultságnak köszönhetően, így az is biztos, hogy többféle szürke közül válogathatsz, ha ki szeretnéd festeni a lakást.

A világosabb változatok nagyon nyugtatóan hatnak az emberre, ráadásul ki is nyitják a teret, így egy sokkal kisebb, sötétebb szobában is elképzelhetők, nem úgy, mint a szürkéskék falak.

 

Levendula

Ne gondold, hogy a levendulaszín csak abban a harsány, élénk lilában érkezhet – ha világosabb, pasztelles változatot választasz, mindjárt sokkal visszafogottabb az összhatás, és garantált az is, hogy a meleg árnyalatok megnyugtatnak.

A levendula egy méltatlanul mellőzött dekorszín, pedig rengeteg más szín megy hozzá, és remekül mixelhető.

 

Bézs

A bézs az örök klasszikus – világos, minimalista, mégis barátságos és meleg.

Egyetlen bézs színű fallal sokkal kellemesebbé tudod varázsolni a helyiséget, és ha jól választod meg a bútorokat, az összhang olyan megnyugtató és harmonikus lesz, hogy ki sem akarsz majd mozdulni otthonról.

Nem is kérdés, hogy ez a szín miért nem megy ki a divatból.

 

Korall

Ez az egyetlen igazán élénk szín ezen a listán, és talán meglepő, de egy-két korall fallal nagyon szép összhatást lehet elérni a lakásban.

Persze nem célszerű minden helyiséget ezzel a kicsit hivalkodó színnel kifesteni, de az árnyalat felvidít, és egy kis különlegességet csempészhet a mindennapokba.

 

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!