Fekete a konyhában? Meglepően jól működik a szokatlan trend

Fekete a konyhában? Meglepően jól működik a szokatlan trend

Címlap / Otthon / Dekor / Fekete a konyhában? Meglepően jól működik a szokatlan trend

Akárcsak a divattervezők, a lakberendező guruk is időről időre előrukkolnak egy ötlettel, ami a egy magazinfotón talán működik, de el nem tudnánk képzelni, hogy az életben is ezt választanánk. Nagyjából ezt gondoltuk akkor is, amikor először hallottunk az új konyhatrendről, az egyébként örök klasszikusnak és sikkesnek, de a lakásokban valamelyest tabunak számító fekete színről.

Aztán megnéztünk pár képet, és eléggé megváltozott a véleményünk.

Loftban maga a tökély

Tégla falakkal, magas ablakokkal szinte eszményien mutat ez a sikkes, letisztult fekete, szóval még ha viszonylag kevesen élnek is indusztriális stílusú loft lakásokban, akik igen, azoknak a fekete konyha mindenképpen opció.

De nem csak nekik!

 

Lehet levegős!

Arannyal és fehérrel, nyitott térben a fekete konyha egyáltalán nem nyomasztó, sőt kimondottan levegős, elegáns is lehet, miközben mégis határozott marad, a feketétől pedig valahogy minden drágábbnak tűnik.

 

Plafontól a mennyezetig

Oké, elismerjük, hogy ez a konyha nem való mindenkinek, de aki szereti a nagyon modern és kicsit drámai hatást, az biztosan ezt is imádná.

 

Country stílussal? Miért ne!

Mire meggyőztük magunkat arról, hogy a modern, kortárs konyhákban tényleg működhet a fekete, addigra elkezdtek szembejönni a képek, ahol a klasszikus farmház stílusban jelenik meg a szokatlan szín… És működik itt is!

 

Lehet csajos is

Itt a kicsit vintage, kicsit eklektikus kiegészítőket a fekete konyha komolyabbá, elegánsabbá teszi, így a végeredmény úgy tud csajos és finom lenni, hogy közben elegáns és felnőttes is marad.

 

Akár egy galéria

Oké, ez a konyha kevésbé életszerű, de az arany kiegészítőkkel és a fekete csempével olyan, mintha egy műalkotás lenne a tér, ahol a reggeli omlettet készíted.

 

Érvényesülő részletek

A aranyozott polcok, a csillogó fogantyúk és a gyönyörű márvány falburkolat is sokkal szebben érvényesül a fekete konyhabútorral.

A végeredmény finom és átgondolt.

 

Egy légtérben

Ha egy légtérben van a konyha és a nappali, akkor a matt fekete konyhabútor tényleg jó megoldás lehet, mert ettől a konyha kevésbé lesz „konyhaszerű”, sokkal szebben beleolvad a lakótérbe.

 

Fával is jól mutat

Az arany kiegészítők szinte kínálják magukat, ha feketéről van szó, de nem csak ezekkel, hanem természetes anyagokkal, fával, kővel, fonott kosarakkal is szépen összesimítható egy csupafekete konyha.

 

Súlyt ad

Ennek a gyönyörű, levegős és tágas konyhának szinte súlyt ad a fekete konyhabútor, ami a kicsit kékes tónus miatt egyáltalán nem kelt komor hatást.

 

Ha kipróbálnád…

Ha megtetszett a fekete konyha, és azt gondolod, lehet helye a te otthonodban is, nem biztos, hogy jó ötlet rögtön nekiesni a bútornak.

Próbáld ki előbb, hogy sikerül-e olyan teret kialakítanod, ahol jól mutat a fekete, és szerezz néhány kiegészítőt, cseréld le a lámpaburákat vagy tegyél öntapadós tapétát a pult mögé.

Ha pedig tetszik az eredmény, később már bátrabban nyúlhatsz a szokatlan, de nagyon hatásos színért!

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást