Dekor / Otthon

Fekete falak: szokatlan lakberendezési trend, ami jobban néz ki, mint elsőre hinnéd

Fekete falak: szokatlan lakberendezési trend, ami jobban néz ki, mint elsőre hinnéd

Első hallásra elég merész húzásnak tűnik feketére festeni egy egész falat, de nem csak metált hallgató tizenévesek húznak ilyen merészet. Az új trend a profi lakberendezők körében is egyre népszerűbb, és a képeket elnézve végül is meg is tudjuk érteni a dolgot.

Kép forrása: apartmenttherapy.com

Rendben, nem való mindenkinek, de teljesen meg tudjuk érteni, ha van, aki ebben a fekete falú, mégis vibráló és játékos szobában el tudja képzelni a vasárnap délutánját.

Kép forrása: apartmenttherapy.com

A fényes felületek feketében rendkívül elegánsak, és akár egy egész falat is fedhetnek anélkül, hogy nyomasztóvá válnának.

Kép forrása: designsponge.com

Egy családi otthonban is megállja a helyét a fekete fal, de ilyenkor érdemes egy kevésbé hangsúlyos felületen egy kevésbé sötét árnyalatot használni. Szerencsére számos színváltozat létezik, ha ebben a trendben gondolkodsz, találd meg a saját kedvencedet!

Kép forrása: brit.co

Kell hozzá a kellő mennyiségű természetes fény, de a fekete nagyon jól mutat a modern lakberendezési kiegészítőkkel…

Kép forrása: decoist.com

… ahogyan a klasszikus, rusztikus stílusnak is meglepően gyönyörű hátteret ad.

Kép forrása: harpersbazaar.com

Érdekes, de a glamúr stílust a fekete nem csorbítja, sőt csak még inkább kiemeli a ragyogását és eleganciáját, ahogy ezen a fürdőszobán is látszik.

Kép forrása: apartmenttherapy.com

A fekete háttér előnye, hogy sokkal több játékosság, bohémság mehet az előtérben, mégis egységes, elegáns lesz a végeredmény.

Kép forrása: nousdecor.com

Ebben a hálószobában megfordították a szokásos felállást, és a kiegészítők lettek világosak, és a falak sötétek. Nem tudom, milyen érzés lehet ebben aludni, de képen jól néz ki.

Kép forrása: suburban-bees.com

Az óriási belmagasságot ezzel a színkombinációval lentebb lehet hozni, ami nem feltétlenül hátrány egy olyan térben, ahol némi intimitást szeretnél teremteni, mondjuk az étkezőben, ahol összejönnek a barátok meg a család.

Kép forrása: homeadore.com

Egy apró válaszfal feketére festése kevésbé radikális megoldás, és ha tetszik a trend, talán ezzel érdemes próbálkozni első körben.

Te mit gondolsz? Laknál fekete falak között, vagy szerinted ez az irányzat csakis a képeken mutat jól?

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást