Farsangi smink: A Nagy Gatsby – 20-as évek

Farsangi smink: A Nagy Gatsby – 20-as évek

Címlap / Stílus / Arc / Farsangi smink: A Nagy Gatsby – 20-as évek

A 20-as évek mindig is nagy kedvencem volt, ha sminkeléssel kapcsolatban korszakot kellett választani. Látványos, nőies, egyszerre őrült és elegáns, és az ember bevállalósságához mérten erősíthetjük akár az előbbi, akár az utóbbi vonalat. Ideális ötlet farsangra, mert már meglévő ruhákkal, esetlég néhány új kiegészítővel korhű jelmezt tudunk összerakni. Nem utolsó sorban pedig népszerű és trendi választás is ez most, az új A Nagy Gatsby film sikerének köszönhetően.

Alapozás és szemöldök

Készítsük el a szemöldököt az előző útmutató sorozat segítségével. A szemhéjra vigyünk fel egy bázist, hogy a farsangi buli végén is tökéletesen mutasson a sminkünk.

Világos szemhéj

A szemhéj közepére kerüljön egy matt világos szemhéjpúder. Annak ellenére, hogy matt, csodásan világítani fog az őt körülvevő sötét festékek között.

Fekete kontúr

A szemünket kontúrozzuk vastagon fekete ceruzával, és ne feledkezzünk meg a vízvonalról sem.

Árnyékolás

Matt fekete szemhéjpúderrel menjünk végig a mélyítő vonalban, majd az alsó kontúrt egy kicsit satírozzuk el.

Füstösítsünk!

Válasszunk egy tetszőleges, sötét színt – lehet kék, zöld, piros vagy akár lila -, és menjünk vele körbe a szemünkön. Vigyük merészen felfelé és kifelé, s közben ügyeljünk rá, hogy a feketével szépen össze legyen dolgozva.

Egy kis extra

Hogy adjak a sminknek egy kis plusz izgalmat, belevittem egy második színt is, méghozzá egy élénk lilát.
Csak keveset vittem fel belőle a mozgó szemhéjra, összedolgozva a feketét az elsőként felvitt világos színnel. A belső szemzugba kiemelésként szintén mehet a világos matt szemhéjpúderből.

Szempillák

Ehhez a sminkhez bátran ajánlom a műszempillát, abból is nyugodtan választhattok valami őrültebb, feltűnő darabot, amit máskor nem vállalnátok be.

A kész smink

Szemfestésünket párosíthatjuk sötétebb, bordó vagy lila ajkakkal, de akár egy klasszikus vörössel is. Pirosítónak mély rózsaszínes árnyalatot javaslok.

VIDEO Íme a 10 legolcsóbb szobanövény, amit imádni fogsz

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!