Otthon / Szórakozás

Farsangi jelmez ötletek fiúknak

Farsangi jelmez ötletek fiúknak

Farsang közeledtével megpróbálunk néhány hasznos tippet adni ahhoz, hogy gyermekünket milyen jelmezbe öltöztessük. Az alábbi jelmezek akár saját kezűleg is könnyen elkészíthetőek, csak egy kis kézügyesség, idő és képzelőerő szükséges hozzá.

Kéményseprő

Öltöztessük tiszta feketébe a gyereket. A nyakába kössünk egy kis fehér kendőt, ha élethűek akarunk lenni, kicsit „kormozzuk” össze egy kis fekete szemfestékkel, amivel az arcát is kifestjük a végén.
A fejére tegyünk egy fekete kis sapkát, a kezébe pedig adjunk egy kis kefét, aminek a végére illesszünk még egy kis drótot,hogy hosszabb legyen. Ugyanígy egy madzaggal kössük át a derekát és az így kapott övbe még dugjunk néhány kefét vagy egyéb szerszámot.

Betörő

Öltöztessük sötét ruhákba a gyereket, a fejére készítsünk egy harisnya levágott szárából maszkot. Már nem használt nagyobb anyag sarkait kössük össze és húzzuk meg, ez lesz a zsákja, amiben a lopott holmit viheti.
Ha múzeumi tolvajt szeretnénk, akkor a mellkasán keresztbe adjunk rá egy tarisznyát, és tegyük bele egy híres festmény képét,hogy kilátszódjon belőle. Végezetük feltétlenül adjunk a kezébe egy zseblámpát is,vagy ha szeretnénk, rögzítsük azt a ruha övéhez.

Orvos

Nagyon egyszerűen elkészíthető jelmez az orvosé. Öltöztessük fehérbe, adjunk rá fehér papucsot, esetleg klumpát, amit fehér zoknival viseljen. Ha van orvosos játékunk otthon, akkor egyszerűen csak vegyük ki belőle a sztetoszkópot és akasszuk a nyakába.
Adjunk rá egy nagy fehér köpenyt, amire ragasszunk egy vörös keresztet és ha időnk engedi, hímezzük vagy írjuk rá a nevét is, természetesen Dr. előtaggal kiegészítve. Egy 10×10 cm-es fehér anyag sarkaira varrjunk kötőket és ezt kössük a szája elé. 

Einstein

Szintén nagyon egyszerűen elkészíthető megoldás, ha Einsteinnek öltöztetjük a gyereket. Ha van öltönye, adjuk rá azt, de megteszi egy fehér köpeny is a rendes ruhája felett.
Vattából vagy már nem használt ruháról leszedett műszőrméből készítsünk két nagyobb méretű szőrpamacsot, amit ragasszunk egy színtelen sima sapkára, azt tegyük a fejére. Készítsünk neki egy dús bajuszt is, és tanítsuk meg arra, hogy bevonuláskor feltétlenül öltse ki a nyelvét a bírákra és a nézőkre.

Bohóc

Ha van otthon sok kis színes anyagunk, akkor azokból gyorsan készíthetünk bohócjelmezt. Készítsünk egy sima, bő nadrágot, arra varrjunk mintás anyagból foltokat. Két hosszú, keskeny anyag felhasználásával gyártsunk nadrágtartót is, amibe ha gumit húzunk, akkor a produkció is garantálva lesz, hiszen azt tudja húzogatni és csattogtatni a gyerek bevonuláskor.
Az orrát és az arcát rúzzsal pirosozzuk be, a fejére pedig tegyünk egy papírból gúla alakúra hajtogatott sapkát, amire ragasszunk színes foltokat vagy bojtokat. A sapkát vékony gumival rögzítsük az az álla alatt. Persze egy színes paróka vagy kalap is megteszi!

Focibíró

Ha a gyerek szeret focizni, akkor biztosan szívesen öltözik focibírónak. Adjunk rá fekete rövidnadrágot és fekete felsőt. A felsőjére ragasszunk vagy varrjunk fehér függőleges csíkokat, és varrjunk egy zsebet is rá.
Ebbe tegyünk kartonlapból készített piros és sárga lapokat, amiket előhúzhat majd. Adjunk rá sportcipőt, a kezébe adjunk egy papírból és hurkapálcikából készített partjelző zászlót, a nyakába pedig akasszunk egy sípot, amit bármikor megfújhat.

Ninja harcos

Ez a jelmez könnyen elkészíthető, de igazán úgy hatásos, ha ninja mozdulatokat is gyakoroltatunk a gyerekkel hozzá. Öltöztessük feketébe, a fejére egy levágott harisnyaszárból készítsünk szemmaszkot, amit kivágunk a szemeinél és megkötjük hátul a fején.
Ha van kardja, tegyünk rá akasztót és akasszuk keresztbe rá. Ha nincs ilyenünk, akkor egy fa vagy műanyag rúdra keresztben erősítsünk egy kisebbet, ez lesz a markolata. Kössünk rá egy zsinórt és vessük keresztbe a testén vagy az övéhez is rögzíthetjük. 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást