Fantáziadús farsangi sminktippek

Fantáziadús farsangi sminktippek

Címlap / Stílus / Arc / Fantáziadús farsangi sminktippek

A mostani kis írásomban elhoztam nektek néhány hasznos sminktippet arra az esetre, ha esetleg bálba vagy farsangi rendezvényre lennétek hivatalosak, de nincs semmi ötletetek, hogy milyen szerepben lehetne megjelenni, minek lehetne „beöltözni.” Ha nem szeretnétek kifejezetten mesefigurának vagy éppen egy állatfigurának beöltözni – de némi kreativitással azért fel szeretnétek dobni a sminketek, öltözéketek – akkor ez a romantikus, bronzos megjelenés lesz nálatok a befutó. 

Romantikus hercegnő

Ennél a sminknél nagy hangsúlyt fektettem a bronzos, napbarnította bőr szerepére.

Nagy sminktudást sem igényel az elkészítése, inkább a hajatokba való díszre és a ruhára kell több aprólékosságot és kreativitást fordítani.

Mielőtt hozzáláttok, vigyetek fel egy árnyalattal sötétebb alapozót a bőrötökre, majd fixáljátok azt porpúderrel.

Fessétek ki szempillaspirállal a pilláitokat, de ne sajnáljátok a festéket! Majd jöhet a bronzosítás, mind az orcákra, halántékra, majd egy picit a szemhéjatokra is tegyetek.

Az ajkatok felé is mehet a bronzosságból, aztán pedig egy lehelet színtelen szájfényt is vigyetek fel ide.

Pink királynő

A második sminkre is némileg a visszafogottság jellemző, hiszen a szemhéjra egy világos pezsgő szín került, majd erős szempillaspirálozás követi azt.

A szépen lealapozott bőr itt is alapvető jelentőségű, amit egy transzparens porpúderrel fixáljatok.

Pirosításként használjatok valami lágy rózsás árnyalatot.

A száj színe az, ami igazán izgalmassá teszi megjelenésünket, tehát a legdurvábban rikító pink rúzsotokat kapjátok elő, és mehet is az ajkainkra.

Halacska

Legyünk szexi halacskák!

Kezdésként indítsunk a jól megszokott alapozás, púderezés kombinációval, majd a szemhéjunk belső zugába tegyünk irizáló tengerkék színt.

Ami különlegessé teszi ezt a sminket, az az, hogy a pirosító helyére nem a megszokott színeket használjuk, hanem ugyanazt a tengerkéket, mint amit a szemünkre tettünk.

Dolgozzuk el jól az élvonalakat, hogy ne legyen kontrasztos a végeredmény! 

Igéző kos

Itt már egy picit vadabb lesz a kinézetünk, és könnyen lehet, hogy nem ezzel a sminkkel fogjuk meghódítani álmaink pasiját… de ki tudja!?

Kezdéséként ismét az alapozó, porpúder sorrend a betartandó, majd itt jön egy kis trükk a homlokunknál! 

Ezt az egyenes vonalat úgy tudjuk elérni, ha odaragasztunk egy cellux ragasztócsíkot, de úgy is megoldhatjuk, ha egy keményebb papírt tartunk oda, amíg sminkelünk.

Bármelyik módját is választjátok, a munka befejeztével korrigálni kell az alapozást.

Szóval, egy narancssárga és egy citromsárga szemhéjpúderrel próbáljatok meg a homlokon lévő vonal alatt egy átmenetet készíteni, de ha nem passzol ez a két szín a ruhátokhoz, bármivel helyettesíthetitek azt.

Én erősen árnyékoltam az arcot, ettől még mogorvább lesz az összkép. Végül az alapozóból a szánkra mehet egy réteg, és kész is!

Vad bika

Ezt a sminket csak a bevállalósabb lányoknak ajánlom, de tuti sikert fog aratni a táncparketten.

Kapjátok elő a legsötétebb szemhéjpúdereteket, és egy téglalapot formálva hordjátok fel a színt a szemhéjra, akár egy nedves ecset használatával.

A celluxozás itt is egy segítő vonal lehet, de ha leszedtétek a cellux csíkot, akkor feltétlen alapozzatok utána, hiszen a ragasztó réteg hajlamos felszedni az anyagot.

Az orrotokba tegyetek egy már megunt fülbevalót. Itt is játszhattok a színekkel. Csak bátran!

Fotó: Udvardi Attila
Haj, styling: Kratancsik Barbara
Modell: Vörös Szabina
Smink: nesbu make up

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást