Falfestési technikák: trükkök, amivel egyedi hatást érhetsz el

Falfestési technikák: trükkök, amivel egyedi hatást érhetsz el

Címlap / Otthon / Hobbi / Falfestési technikák: trükkök, amivel egyedi hatást érhetsz el

Oldschool hatás, modernben

Kicsit tapétaszerű, kicsit a régi falak egyenletlen hatását idézi, de mindenképpen jól mutat ez a különleges technika, amihez még csak drága kiegészítőkre sem lesz szükséged.

Egyszerűen fesd le a falat az általad választott színnel, majd egy hagyományos seprű fejét kicsit szétlapítva húzz határozott, egyenes vonalakat a falra. Azzal persze számolnod kell, hogy a csíkok mentén a fal eredeti színe fog előtűnni! Így lehet, hogy érdemes először fehérrel átkenni a felületet, és csak utána használni ezt a technikát.

Mókás pöttyök

Nagy rajongója vagyok a pöttyöknek, amik mindig játékosak és vidámak, mégis sokféle hatást lehet elérni velük.

Egy előre kivágott sablonnal percek alatt felkenheted a mintákat a falra, a végeredménynek pedig csak a fantáziád szab határt.

Ilyen finom színekkel remek dekorációt készíthetsz a gyerekszobába, de képzeld el például, hogy a fehér falra ragyogó, metálos színű pöttyöket kensz – remek választás a hálóba vagy a fürdőszobába is.

Ombre falfestés

Ha egy kis méretű szobát szeretnél színesre festeni, érdemes elgondolkodni az ombre technikán, mert így nyugodtan használhatsz merészebb színeket is, mégis tágasnak, levegősnek hat majd a helyiség.

A titok, hogy felülről lefelé haladj, minden egyes sáv felfestése után adj egy újabb adag színezőt az alapszínedhez, így egyre erősebb és erősebb árnyalatot viszel fel. Körülbelül három sáv elkészítése után fogj egy nedves ecsetet, és szépen mosd össze a festéket, szintén felülről lefelé haladva.

Érdemes a technikát először egy kisebb felületen kipróbálni, de ha egyszer ráérzel a dologra, pofonegyszerű ilyen látványos falakat készíteni.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást