Dekor / Otthon

5 olcsó, de látványos trükk a gyerekszoba felújításához

5 olcsó, de látványos trükk a gyerekszoba felújításához

Sokak szerint az egyik legjobb dolog a lakberendezésben a gyerekszoba megálmodása, felújítása. Itt végre teret engedhetünk a fantáziánknak és megvalósíthatjuk azokat a lehetőségeket, amik esetleg nekünk nem adattak meg gyerekként. De milyen trükkökhöz nyúlhatsz akkor, ha az anyagi lehetőségeid korlátozottak?

Válassz egymással harmonizáló tárolókat

A gyerekszobában a legnagyobb probléma a rendrakással szokott lenni – a legtöbb csemete egyáltalán nem szeret pakolni, és főleg nem fogja türelmesen sorba állítgatni a játékait minden egyes nap után.

Emiatt egyszerre látványos és praktikus megoldás, ha olyan tárolókat választasz a szobába, amik harmonizálnak egymással.

Ez éppúgy lehet egy polcrendszer, mint néhány doboz, vagy más hasonló, látványos tároló. Nagyon könnyű lesz rendet teremteni, ha csak bele kell szórni ezekbe a dobozokba a játékokat.

Nagyobbacska gyermekek esetében eltekinthetsz a dobozoktól, ők már sokkal jobban és ügyesebben bánnak a polcokkal, nyitottabb tárolókkal.

Használj letisztult színeket

A gyerekszobákban nagy szokott lenni a zsúfoltság, ezért nem feltétlenül jó ötlet, ha a szoba alapját is túlgondoljátok. Attól még, hogy gyerekszobáról beszélünk, nem muszáj mindennek színesnek és mintásnak lennie.

A legkönnyebben akkor érhetitek el az ideális eredményt, ha egyszerű alapot választotok: világos, fehér falakat, szép, egységes parkettát. Ezt aztán már könnyen feldobhatjátok falmatricával, színes függönyökkel, mintás szőnyeggel, tarka-barka ágyneművel.

Ráadásul, ha az alap semleges és egyszerű, nem feltétlenül kell mindent újragondolnotok akkor, ha idővel a gyermek is stílusváltáson esik keresztül. Elég, ha csak a kiegészítőket cserélitek le!

Vásároljatok komplett berendezést

A felújítást, átalakítást tekintve nem a legolcsóbb megoldás, ha a gyerekszobába egy komplett szettet vásároltok, de van, amikor muszáj ehhez folyamodnotok. Sok esetben azonban megtérül a befektetett pénz, és nem csak praktikus, hanem látványos is lesz a végeredmény.

Manapság a leggyakoribb helyspórolós lehetőség, ha emeletes ágyat vásároltok, amihez alul extra tároló vagy íróasztal tartozik.

Amennyiben két testvér lakik egy szobában, úgy persze választhattok olyan bútort is, aminek az aljában is kiságy található. Ez a lehetőség általában olcsóbb, mintha külön-külön vásárolnátok meg a szükséges berendezési tárgyakat, ráadásul utóbbi esetén nem is biztos, hogy tökéletesen összepasszolnak majd bútorok.

Dekoráljátok a falat is

Amennyiben jelenleg nem tudjátok megoldani a gyerekszoba teljes felújítását, némi átrendezés és fali dekoráció is iszonyúan sokat dobhat az összhatáson.

Manapság már pár ezer forintért vásárolhattok tapétacsíkokatfalmatricákat, amikkel sokkal otthonosabbá, vidámabbá tehetitek a legkisebbek szobáját.

Ennél is olcsóbb, ám jóval időigényesebb, ha te magad fested ki a falakat, és ehhez szükséges némi kézügyesség is. De ha nem áll távol tőled a kreativitás, akkor egész biztosan az lesz a legkedvezőbb, ha ezt a megoldást választod.

További olcsó díszítési lehetőségek

A gyerekszobákat nem nehéz izgalmassá tenni, hiszen a gyermekek folyton kreatívkodnak.

Saját képeket hoznak haza az óvodából és díszeket csinálnak a kézműves foglalkozásokon, ezeket pedig mind-mind felhasználhatjátok, ha felújítjátok a kisszobát!

Jó ötlet egy méretes faliújságot venni, amire aztán kitűzhetitek a kész remekműveket, de az sem hatalmas beruházás, ha táblafestékkel átfestitek az egyik falat, amire aztán mindig lehet valami újat rajzolni a későbbiek folyamán.

Felállíthattok egy sátrat valamelyik sarokban, vagy a plafonról alálógathattok egy baldachint, ami dekorációnak sem utolsó, de a játékokba is minden esetben bele lehet vonni.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást