Az avokádó már nem egy elérhetetlen, vagy éppen ismeretlen növény, azonban sokan félnek a kipróbálásától, vagy csak nem tudják, mit kezdjenek vele. Emiatt népszerűbb és gyakoribb a fogyasztása a vegetáriánus, vegán életmódot követők életében. Pedig az alábbiak miatt mindenkinek érdemes lenne rendszeresen fogyasztania!
1/5 Minden benne van, ami kell
Kis túlzással persze, de az avokádóban számtalan fontos vitamin, nyomelem és ásványi anyag megtalálható, ami miatt kifejezetten javasolt a fogyasztása. Magas a B-,C-,E-K- és A-vitamintartalma, hatékony antioxidánsként tartják számon. Emellett megtalálható benne a foszfor, kálium, vas, nátrium, valamint a kalcium és magnézium. Mivel telítetlen, tehát jó zsírokban kifejezetten gazdag, pozitív hatást gyakorol a szív-és érrendszerre.
Kutatásokkal bizonyították azt is, hogy akik rendszeresen fogyasztanak avokádót, azoknak alacsonyabb a koleszterinszintje, márpedig köztudott, hogy hazánkban népbetegség a magas koleszterinszint.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!