Ezért idegesítő mások optimizmusa

Ezért idegesítő mások optimizmusa

Címlap / Életmód / Egészség / Ezért idegesítő mások optimizmusa

A pozitív hozzáállás idegesítő. Főleg akkor, ha nem te vagy az, aki pozitív gondolkodású. Ugyanis boldog mosollyal omlik ránk a sok facebook-os megosztás, a felesleges, háttér nélküli ,,rizsa”, hogy milyen jó is pozitívnak lenni, pozitívan gondolkozni. Valóban. Ha van mögöttes tartalom, és nem csak divat.

Miért idegesítő a pozitív gondolkodásról szóló megosztás?

A megosztásoknak legalább a fele erről szól. Idegesítően kedvesen, vagy épp semlegesnek tűnő, ténymegállapító hangnemben. Jó, ha tudjuk, hogy az is erőszak, ha valakit mosolyogva kényszerítenek ki a bőréből. Tehát, ilyenkor észrevétlenül és kitartóan akarnak megváltoztatni – nem meggyőződésből, hanem divatból.
Az élet nem habos torta, és ahelyett, hogy szembenéznél – valóban és hatékonyan – a problémával, inkább a ,,szépnek” tűnő dolgokat választod – azaz menekülsz. A pozitív életszemléletről szóló megosztások nagy része egy fricska csupán, törekszik a valódi élet és az ideális élet közötti kontraszt megmutatására.

Mi a valódi pozitív gondolkodás?

Először is az, ha érzed a felelősséget magad iránt – a nélkül nem fog menni. Ugyanis, ha nem érzel felelősséget, ez csak egy problémakerülő magatartás lesz – egyszerűen nem akarsz tudomást venni a negatív dolgokról.
A pozitívan gondolkodó ember mindig tisztában van tettei következményeivel, a rossz dolgokkal, és azok negatívumait mosolyogva képes valóban elfogadni, jóvátenni. Nem az a pozitív gondolkodás, hogy kizárjuk a rosszat, hanem, hogy jól kezeljük azt.

A kétségbeesés mocsara

Ezt úgy nevezik hivatalosan, hogy szorongás. A szorongás abból adódik, hogy elhitetik veled azt, hogy az a világ nem jó amiben most vagy, és te magad is ezen világ hibás része voltál eddig. Legyél más, mert a nélkül nem lehetsz eliten átlagos. Az átlagosság ideáját pedig el kell érned, meg kell teremtened – hiszen ha átlagos sem tudsz leni, senki sem vagy, sosem voltál, és sosem leszel.
Az emberek nagy része vagy azért, azon dolgozik, hogy eliten átlagos legyen, vagy szorong, mert nem tudja ezt megvalósítani.

A személyiség, ami kihúzhatna ebből a csávából, szép lassan feledésbe merül. Ilyenkor nyalogatod a sebeidet a pozitív gondolkodásról szóló idézetek kapcsán.

Mit kell tenned, hogy valóban pozitívan gondolkozz?

1. Először is tudd(!) és hidd, hogy elpusztíthatatlan vagy. Eddig is minden gonddal megküzdöttél, és még mindig ezen a sárgolyón ,,rontod” a levegőt.
2. Másodsorban akarj adni. Mosolyt, jó szavakat, bárkinek, akár idegennek is, ellenszolgáltatás, elismerés nélkül – csak úgy.
3. Harmadsorban nevelj magadba alázatot a lét iránt. Ne játssz Istent, mert nem vagy elég erős az isteni nagyságú kudarcok elviseléséhez.
4. Negyedrészt – és ez a legnehezebb – ne félj a haláltól. Azt mondják rossz, de kérdem én: olyan mondta ezt neked, aki már átélte?
5. Ötödrészt, a dolgok élét csak humorral tudod tompítani – kell, mert minden ami történik, fájdalommal farag rajtad valamit.

Hol vagy te a rendszerben?

Mindenkinek más a feladata, emiatt más az útja, más helyen él. Mindenkinek az nehéz, amit épp megél. Kérdés, hogy még nehezebbé akarod-e tenni a dolgod azzal, hogy szánatod magad, ami azt eredményezi, hogy ugyanazon probléma körül fogsz keringeni, mert annyiszor ismételted a bajaid, hogy megtanultad, és egy idő után képtelen vagy más szemszögből nézni a problémát és saját magad.
A világ rendszerében számodra az egyetlen biztos pont a te saját hited és annak cselekvő része, te, saját magad vagy. Ismered a legmegbízhatóbb materiális barátodat, saját magadat? Ha igen, jó helyen vagy a rendszerben.

Élj úgy, ahogy mindig is szerettél volna…

A pozitív gondolkodás, a pozitív életforma több, mint az aranyigazságok az üzenő faladon, melyekkel maximálisan egyetértesz. Ne ezeket olvasd. Saját érzéseidet tanuld meg elolvasni, és kívülről szemlélni.
Tanulj meg szeretni, és ismerkedj meg az altruizmus fogalmával. Vagy egyszerűen csak kezdj el úgy élni, ahogy szeretnél, ahogy mindig is szerettél volna. Ahogy kódolva van: őszintén.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást