Ezért jó, ha férfiakkal dolgozol!

Ezért jó, ha férfiakkal dolgozol!

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / Ezért jó, ha férfiakkal dolgozol!

A férfiak és nők közti különbségekről rengeteg sztereotípia kering a fejekben, melyeknek túlnyomó többsége szexista és szemellenzős. Azonban léteznek olyan valós eltérések is a két nem gondolkodásában, illetve viselkedésében, amikről mindenképpen fontos lehet néhány szót ejteni. Először is lássuk be: téves volna azt feltételezni, hogy az ég világon semmilyen különbség nincs a két nem gondolkodása között, hiszen az már eleve bizonyított tény, hogy egyes agyterületek mind méretükben, mind pedig intenzitásukban eltérnek egymástól. Éppen ezért ezek a különbségek nehezíthetik a másik nem megértését, ám ha ügyesek vagyunk, akkor akár az előnyünkre is fordíthatjuk őket.

Érzelmi kontroll

A munkakörnyezetben azért is lehet igazán szerencsés, ha férfiakkal dolgozunk, mert a pszichológusok szerint a pasik sokkal jobban képesek kontrollálni az érzelmeiket, mint mi nők, éppen jobban tudnak az adott feladatra koncentrálni.

Ezzel szemben egy nő nehezebben képes az ellenszenvét vagy éppen a rokonszenvét különválasztani a szakmai kérdésektől.

Egy férfi erre viszont könnyen képes, azaz kollegiális viszony esetén inkább a konkrét szakmai tudásunkra fog összpontosítani, nem pedig arra, hogy szimpatikusak vagyunk-e neki vagy sem.

A két erő egyesítése

Egy kizárólag férfiakból álló munkakörnyezetben optimális lehet a feminin energia, ugyanis egy női munkatárs sokkalta empatikusabb és érzékenyebben közelíti meg a problémákat.

A két erő egyesítése egy-egy tárgyaláson szuper hasznos lehet: míg ugyanis a női munkatárs érzékenyebb az ügyfél nonverbális jeleire – vagyis könnyen észre veszi a ki nem mondott szándékokat – addig a férfiak ezt jóval nehezebben dekódolják, ellenben ők képesek biztosítani, hogy a tárgyalás célirányosan haladjon.

Vitás kérdések esetén pedig fontosnak tartják az üzleti érdekek szem előtt tartását, mint a másik érzelmeit.

Csak semmi cicaharc

Bár nyilván nem tudatosan, de a nők a munkahelyen a legtöbb esetben nekiállnak egymással rivalizálni.

Ez gyakran nem is szakmai szempontokon alapszik, sokkal inkább befolyásolja a külső vagy a személyes érintettség.

Éppen ezért optimális lehet, ha egy erősen nőközpontú bázison megjelenik egy-két hím, akik már pusztán a jelenlétükkel kiegyenlítik az erőviszonyokat, így kevésbé van reális esély egy durva cicaharcra.

Kertelés nélkül

Bizonyos helyzetekben igazi felüdülés lehet, hogy a férfiak bizony kertelés nélkül kimondják, amit akarnak.

Nem beszélnek félre, nem köntörfalaznak, így olyan szerencsés helyzetben lehetünk, ha pasi kollégákkal vagyunk körülvéve, hogy nem kell azon aggódnunk és gondolkodnunk, hogy mégis mi a bajuk.

Ha pedig nem mondanak semmit, akkor jobb, ha megnyugszunk, mert nagy valószínűséggel az ég világon semmi bajuk sincsen.

Vegyesen a legjobb

Rengeteg előnye van tehát, ha férfiakkal dolgozunk együtt, ám mégis egyetlen nőként nehézkes lehet egy férfiakkal teli munkahelyen.

Hiszen gondolj csak bele, milyen nehéz lenne, ha nem tudnánk egy csésze kávé mellett kibeszélni az aznapi gondjainkat vagy csak egyszerűen ebédszünetben pletykálni egy jót.

A férfiak ugyanis tudatosan haladnak, menetelnek a munkaidő vége felé, míg mi nők, azért szeretünk egy kicsit cseverészni.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást