Szerelem / Párkapcsolat

Ezekkel a tippekkel egy párkapcsolatban is teljesen szabadnak érezheted magad

Sokan azért ódzkodnak a párkapcsolatoktól, mert úgy gondolják, hogy teljesen fel kell adniuk bennük a saját függetlenségüket, és megszűnnek „én”-nek lenni, csak a „mi”-ben gondolkodhatnak majd. Szerencsére ez egy egészséges és jól működő párkapcsolatban nem így van, és ha te sem szeretnéd elveszíteni a szabadságodat, de mégis szereted a párod, és vele akarsz lenni, akkor az alábbi tippeket érdemes megfogadnod.

Ismerd fel, hogy mit érzel!

Sokan a párkapcsolatukra vetítik ki az olyan érzéseiket is, amelyeknek valójában semmi közük nincs hozzá, de nem tudnak rajta változtatni.

Ismerd fel, hogy ilyenkor mi a baj, és ne vetítsd ki arra, ami egyébként jól működik, és nincs vele semmi baj.

Sokszor a munkahelyi frusztrációnkat is azon vezetjük le, aki a legközelebb áll hozzánk, és ez egy kapcsolatban általában a párunk – de az érzelmek nem fognak megszűnni attól, ha bebeszéljük magunknak, hogy megfulladunk a párkapcsolatban.

Yoann Boyer/unsplash.com

Gondolkodj el azon, milyen álmaidat nem teljesítetted még be!

Fogalmazd meg, hogy mi az, amit még szívesen csinálnál az életedben, és mi lehet, amiben ezekhez kapcsolódóan a párod visszafog téged. Rögtön látni fogod, hogy valószínűleg nagyon kevés az az elképzelés, amiben tényleg hátrányt jelent, hogy párkapcsolatban élsz. Ezzel elejét veheted annak, hogy ha frusztrált leszel a felsorolt tételek közül valami miatt, rögtön a párodon vezesd le, és olyan dolgokat vágj a fejéhez, amik valójában nem is igazak.

Nem kell mindent megosztanod a másikkal

Az az igazán jó kapcsolat, ahol, ha valami fontos történik veled, azonnal el akarod mesélni a párodnak, és ő az első, akivel megosztanád az élményeidet.

De ez nem jelenti azt, hogy a másiknak az életed minden apró mozzanatáról tudnia kell!

Nem kell persze hazudni, vagy elhallgatni dolgokat, amik számítanak, de lehetnek olyan részei az életednek, amikről nem osztasz meg vele annyi mindent. Így úgy érezheted, hogy van egy kis függetlenséged mellette.

Ne add fel a hobbijaidat!

Attól, hogy párkapcsolatban élsz, még nem kell mindent együtt csinálnotok a pároddal – szép dolog, ha van közös hobbi is, de fontosabb, hogy a saját kedvenc elfoglaltságodat se add fel attól, hogy éppen együtt vagy valakivel.

Egy párkapcsolat nem arról szól, hogy teljesen összeolvadsz a másikkal, hanem arról, hogy együtt jól tudtok működni, de attól még két különálló ember maradtok.

Ehhez hozzátartoznak azok a hobbik, amiket külön űztök. Még akkor is érdemes néha ezt alkalmazni, ha egyébként külön-külön is ugyanazokért a hobbikért rajongtok.

Olvastad már?  Ritkán dicsér meg a párod? Meglepődnél, de ez az 5 oka lehet!

Corney Violin/unsplash.com

Tanulj meg nemet mondani, és fogadd is el, ha neked mondják

Attól, hogy együtt vagy a pároddal, még nem kell mindenben egyetértenetek, pláne nem kell mindig beadnotok a derekatokat a másiknak akkor, ha valamit nem szeretnétek csinálni.

Tanuld meg nem személyes sértésnek venni a nemet, és te is gyakrabban mondd, ha úgy érzed, valamihez nincs kedved.

Ugyanígy elmondhatod, ha valamivel problémád van, vagy ha valami nem fér bele a kapcsolatba számodra – így biztosíthatod, hogy a te igényeid is teljesüljenek a párkapcsolatban, és ne érezd azt, hogy vissza vagy fogva.

Forrás

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást