Divat / Stílus

Ezekkel a kiegészítőkkel dobhatod fel a megjelenésed

Ezekkel a kiegészítőkkel dobhatod fel a megjelenésed

Sokan nem is gondolnánk, hogy egyszerű apróságokkal és kis trükkös, mennyire feldobhatjuk megjelenésünket. Ehhez nem is okvetlen kell elrohannunk egy nagyszabású pláza körútra begyűjteni a kincseket, hiszen nem kizárt, hogy otthon a már korábban vásároltak között is rálelhetünk, újra felfedezhetünk értékes darabokat.

Ha viszont szeretünk kincsvadász szerepet ölteni és szarka módjára lecsapni a szép és különleges kiegészítőkre, akkor a közkedvelt márkaboltokon kívül érdemes olykor ellátogatni egy-egy antik kereskedésbe és elidőzni az igazi ritkaságok között.

A bátrabbak akár bolhapiacokon is körbenézhetnek, mert elképzelhető, hogy valami nagyon különlegesbe és egyedibe botlanak. Teljesen mindegy, hogy bolhapiacon, avagy valamelyik nagyobb márka polcáról akasztjuk le a hozzánk közel álló csodadarabokat, a lényed, hogy az valamilyen formában egy hozzánk közelálló darab legyen és tudjuk viselni is. 

Nagyon fontos szabály, ami mellett nem mehetünk el, hogy bármennyire is feldob egy szép kendő, egy nagy karkötő, vagy egy dekoratív nyaklánc érdemes vigyázni, hogy ne essünk túlzásokba és egyszerre csak egy kiegészítő legyen hangsúlyos rajtunk, a többi pedig harmonizáljon hozzá.

A kendő és a sál

A kendő nagyon egyszerűen és jelentős mértékben fel tudja dobni a megjelenést. Sok esetben nem is okvetlen a hideg elleni védelmi funkciót tölti be, hanem egyszerűen csak jól mutat rajtunk és kellemes viselni. Nagyon sokféle variáció lehet arra, hogy hogyan viseljük, persze ez függ a kendő adottságaitól is.

A sál a kendőhöz hasonlóan viselhető, annyi a különbség csupán, hogy vastagabb és érdemes a hűvösebb napokban tartogatni. A kendő és a sál is egyaránt jól mutat egy pulcsihoz, blézeres összeállításhoz, de még akár egy csinos, de sportosabb ingre (pl. farmer ing) is felvehető. Nagyon fontos viszont, hogy a felső résszel színben és anyagban passzoljanak egymáshoz.

Mivel közel esik az arcunkhoz ezért fontos szempont, hogy a színeinkkel harmonizáljon, és semmiképpen ne sápasszon bennünket. 

Kalap és sapka

A kalap hihetetlenül tud öltöztetni és nagyon feltűnőek lehetünk benne, pontosan ezért fontos, hogy alaposan megválogassuk melyik lesz az a darab, amit szívesen viselnénk magunkon. Itt is fontos szerepet töltenek be a színek, ezért olyat ne válasszunk, aminek a színe fakóvá teheti az arcunkat. 

Nem árt, ha végiggondoljuk, hogy milyen összeállításokhoz passzol, mert ha olyan szetthez vesszük fel, amihez nem illik, akkor nagyon mellé nyúlhatunk. 

A sapkák esetében ugyan úgy, mint a kalapoknál óvatosaknak kell lennünk mikor a színt és a fazont kiválasztjuk. Ügyelnünk kell arra is, hogy ne csak az összeállításunkhoz, de a fejformánkhoz is igazodjon, és előnyösen mutasson rajtunk. A sapka és sál, illetve a kalap és a kendő jó párost alkotnak egymással, érdemes összhangba hozni a kettőt.

Ékszerek

A hangsúlyosabb darabok nagyon könnyen feltehetik az i-re a pontot. Elég lehet egy dekoratív, nagy nyaklánc és máris feldobtuk vele az akár egyszerűbb darabokból összeállított outfitünket. Ugyan ilyen megoldás lehet egy látványosabb fülbevaló is, ami legjobban összefogott hajhoz illik, illetve a rövid hajúaknak különösen jól áll. 

Ékszerekkel egyszerre bánjunk bátran, de ugyanakkor óvatosan is. Ha egyéniségünkhöz is illik, akkor válogassunk bátran a dekoratívabb darabok közül, mert nagyon jól feldobhatja a megjelenésünket, viszont túlzásokba se essünk a mennyiséget illetően. 

Ha egyszerre több ékszert is viselünk, nem árt figyelni, hogy azok egymáshoz is passzoljanak, anyagukban és fényükben legyenek vagy azonosak, vagy passzoljanak egymáshoz. 

Öv

Az öv nem csak egy praktikus kiegészítő, hanem egy dekoratív és alakformáló darab is lehet.  Nagyon sok féle változatban találkozhatunk vele. Húzhatjuk farmerba, hogy ne essen le rólunk, de egy szoknyának is lehet egy ékes dísze, illetve egy ruha derék részére is felkerülhet, hogy kiemeljük vele derekunkat.

Léteznek minimalista, letisztultabb, illetve dekoratívabb és látványosabb megoldásokban is. Ha trükkösek vagyunk, akár egy öv is lehet a megjelenésünk leghangsúlyosabb ékszere, így maximum csak néhány apróbb kiegészítőre van szükség, hogy teljes legyen az összhang.

Táska

Egy különlegesebb, mutatósabb táska is lehet egy látványosabb kiegészítője a napi összeállításunknak. Persze, ha nincs, egész nap rajtunk azért nem árt, ha még valahova helyezünk egy kis hangsúlyt magunkon.

Bevált szabály, hogy a cipő anyaga és színe visszaköszön a táskáéban is. Ez nem feltétlen kikötés, de sok esetben könnyebbséget jelenthet a későbbiekben, ha ezt a két darabot összeharmonizáljuk vásárláskor. Ha ehhez a kollekcióhoz társul még egy öv is, akkor már biztosan teljes és tökéletes lesz a harmónia.

Hajbavalók

Bizony a díszünket akár a fejünkön is viselhetjük. Legyen szó egy szép hajpántról, hajráfról, vagy egy dekoratívabb csatról, vagy hajgumiról. Most a divat megengedi, hogy bármelyik ,,fejdísz” lehessen látványos és feltűnő.

Természetesen ennek is csak egyéniségünk és ízlésünk szabhat határt. Itt érdemes arra figyelnünk, hogy a hajunk színével és öltözetünk stílusával is passzoljon össze a kiegészítő. 

Szemüveg

Legyen szó dioptriás, vagy napszemüvegről, teljesen mindegy, a lényeg, ha ilyet kívánunk viselni, akkor kell a legkritikusabbnak lennünk, mert ezt az arcunkon viseljük. Vásárláskor nem árt tisztában lennünk, hogy milyen forma áll nekünk igazán jól, ha tanácstalanok vagyunk, ebben az esetben nem árt egy szakértő véleményét is kikérni ebben.  

A kerekebb, vagy oválisabb arcformához legtöbb esetben a sarkosabb formák állnak jól, a szélesebb, vagy szögletesebb arcformához pedig az ovális.

Ha speciálisan szaküzletben vásárolunk, akkor jellemzően az értékesítők helyben tudnak egy kis segítséget nyújtani a választásban. 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást