Ezekkel garantáltan csökkentheted a rezsi számlád

Ezekkel garantáltan csökkentheted a rezsi számlád

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / Ezekkel garantáltan csökkentheted a rezsi számlád

A hideg beköszöntével egyre égetőbb kérdéssé vált, hogy miként tudjuk otthonunk rezsi kiadásait csökkenteni. Természetesen fázni senki sem szeret, ezért megpróbáljuk elkerülni azt a megoldást, hogy alacsonyabbra vegyük a fűtést. Akkor mégis milyen egyéb lehetőségeink maradtak? Cikkünkben adunk néhány hasznos tanácsot, amivel garantáltan csökkentheted kiadásaid minden hónapban. (X)

Szigetelés úgy, ahogy nem is gondoltad volna

A megfelelő szigetelés elengedhetetlen ebből a szempontból. Természetesen fontos a ház külső szigetelése és a jól szigetelt nyílászárók is. Azt azonban kevesen tudják, hogy otthonunkat belülről is tudjuk szigetelni, ezzel pedig benntarthatjuk a meleget. A megfelelő falburkolat kiválasztása ezért nem csak esztétikai szempontból fontos, hanem hőszigetelés szempontjából is.

A Kerma Design webáruházában kapható több, mint 2000 különböző falpanel között található olyan falvédő, műbőr panel, vagy akár parafa falpanel is, amikkel amellett, hogy egyedivé és szebbé tehetjük otthonunkat, még a szigetelés szempontjából is sokat tehetünk.

Okos fűtés

Ma már a gázkonvektoron és a központi fűtésen túl, jóval több variáció közül választhatunk, ha fűtésről van szó. Ez nagy szerencse, nem csak azért, mert így teljesen a saját igényeinkhez mérten tudunk választani, de azért is, mert a modern berendezések már jóval kevesebb energiát fogyasztanak, mint régi társaik.
Igény szerint választatunk ventilátoros fűtőtestet, fali-, vagy hibrid fűtőtestet. Ha pedig nem csak praktikus készüléket keresünk, hanem otthonunk legújabb központi elemét, akkor egy elektromos kandallóval biztosan nem nyúlhatunk mellé. Ezek a kandallók ugyanis megszólalásig hasonlítanak eredeti fatüzelésű társukra, működtetésük azonban jóval egyszerűbb és biztonságosabb, ráadásul a karbantartásával sem kell bajlódni.
Bármilyen megoldást is választunk, mindenképpen legyen otthon termosztát. Ezzel ugyanis beállíthatjuk a pontos, kívánt hőmérsékletet, így nem fogjuk túlfűteni otthonunkat, és pontosan csak annyi energiát fogunk elfogyasztani, amennyire szükségünk van.

A világítás korszerűsítése

Lehet, hogy nem is gondolnánk, de a hagyományos égők használatával rengeteg energiát használunk nap, mint nap. Ha azonban a régi izzókat kicseréljük LED égőkre, akkor akár 50-80 %-kal kevesebb áramot fogyaszthatunk. Ezekkel a takarékos izzókkal nem csak energiát spórolhatunk, de hosszú élettartamuk miatt még azzal is megkímélhetjük pénztárcánkat, hogy kevesebbszer kell újra vásárolni őket, ugyanis több évig használhatjuk őket, gond nélkül.

Ha Te is szeretnéd csökkenteni a kiadásaidat minden hónapban, akkor keresd fel a Kerma Design webshopját, ahol minden szükséges eszközt megtalálsz.

VIDEO Közvetlen járat Budapestről: ezekkel a látnivalókkal csábít Tirana

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!