Haj / Stílus

Ezeket a természetes hajfestékeket találtuk a piacon – ha vegyszermentesen váltanál hajszínt

Ezeket a természetes hajfestékeket találtuk a piacon – ha vegyszermentesen váltanál hajszínt

Ha még soha nem volt festve a hajad, és vegyszermentesen szeretnéd megváltoztatni a színét, vagy épp ellenkezőleg, rendszeresen kemikáliákkal színezed a sörényedet, akkor az a jó hírünk, hogy számos növényi hajfestékkel kísérletezhetsz. Cikkünkben mutatunk neked 6 olyan márkát, amelyet érdemes lehet használnod – beszerzési helyet nem adunk hozzá, hiszen számos online üzletben fellelhető minden típus, így azt javasoljuk, hogy a számodra leginkább kedvező áron rendeld meg azt a színezőt, ami elnyeri a tetszésedet.

Logona krémhajfesték

A Logona krémhajfestékek tartalmaznak hennát is, de ezen kívül egyéb növényi hozzávalókat: fakérget, dióhéjat, céklát, gyümölcsöket, különböző füveket és olyan növényi hajápolókat, mint a jojoba vagy a búzaprotein.

A festék alkalmas arra, hogy az eredeti hajszínedet erősítsd egy kicsit, vagy hogy 1-2 árnyalatot változtass rajta.

A festéket érdemes 3 hónappal azután használnod, hogy legutóbb kemikáliával volt festve a hajkoronád.

A terméket be lehet szerezni aranyszőke, rézvörös, natúr barna, mahagóni, dió, csokoládé, gesztenye és sötétbarna színekben.

 

Classic Henna hajfestékek

Ha vörösesre váltanád a hajszínedet, akkor érdemes kipróbálnod a henna festéket.

A vörösön kívül aranybarna változatot is találsz belőle, illetve feketére is színezheted a hajadat, ha indigóport is keversz bele.

Az előző, kemikáliás festésed után itt is érdemes várnod 3-4 hónapot, hogy szép legyen a végeredmény.

 

Hairwonder Colur&Care

A Hairwonder márka már 1985 óta létezik, az első olyan ammoniamentes festéket készítették el, amely 9 bio összetevőt is tartalmaz.

Különböző növényi olajok, vitaminok hozzáadásával készült, és teljes ősztakarást is ígér.

A szőke árnyalatoktól kezdve a barnákon át a feketékig tartalmaz mindenféle színt a paletta, egyedül a vöröses árnyalatok maradtak ki belőle, ezért ha ilyen fürtöket szeretnél, akkor más márka termékei között érdemes keresgélned.

 

Khadi növényi hajfesték

A Khadi növényi festékei között is találni henna alapúakat, de egyéb növényi hozzávalókból készülteket is.

A festéket úgy hirdetik, mint amely megfelel az ayurvéda előírásainak, 100%-ban természetes hozzávalókból.

Annak ellenére, hogy alapvetően hennás festékmárka, a vörös és fekete árnyalatokon kívül többféle barnából is válogathatsz, de létezik kékesfekete és középszőke színező is.

Ahogy a többi növényi festék is, ez is úgy működik, hogy nem belülről változtatja meg a haj szerkezetét, mint a kemikáliák, hanem helyette védőréteget képez rajta.

 

Sante növényi hajfesték

A Sante az egyik legismertebb natúr márka, amely csak tiszta növényi alapanyagokból, és garantáltan bio összetevőkből gyártja a termékeit.

A kemikáliamentes, természetes hajfestékek közül az ő termékük sokak kedvence, amely védőréteget képez a hajon, természetes és ragyogó színt kölcsönözve neki.

A festék kapható középszőke színben, különböző vörös és barna árnyalatokban és feketében is, a gyártói pedig hosszantartó színhatást ígérnek.

 

Herbatint hajfesték

Az olasz Herbatint festékek nagy előnye, hogy annyira gazdag növényi összetevőkben, hogy festés közben is remekül táplálja a hajat.

Ha szőke árnyalatokban keresgélsz növényi terméket, mi ezt javasoljuk neked, hiszen saját tapasztalatunk szerint ők gyártják ebből a színből a legtöbb félét.

Ezen kívül természetesen vörös, barna és fekete színpalettájuk is.

A termékben aloe vera és gyógynövények is találhatók, a felvitele pedig géles állaga miatt egyszerű.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást