5 európai város, ahova egy hétvégére is érdemes elutazni

5 európai város, ahova egy hétvégére is érdemes elutazni

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / 5 európai város, ahova egy hétvégére is érdemes elutazni

A nyári élmények már leülepedtek, de még az ünnepek előtt te is szívesen kimozdulnál valahova? Összegyűjtöttünk néhány úti célt, ahova akár egy hosszú hétvégére is érdemes elutazni, kicsit feltöltődni, majd új élményekkel és izgalmas kalandokkal hazatérni.

Róma

Mondják, hogy Róma megismeréséhez egy élet is kevés, de ha belekóstolnál az igazi olasz hangulatba, akkor egy hétvégére ugyanúgy érdemes kiutazni, még a téli hónapokban is.

Decemberben a Wizzair-rel kedvező áron ki tudsz repülni, és ilyenkor a szállás is sokkal olcsóbb, mint a tavaszi vagy őszi hónapokban. Egy picit jobban át kell gondolnod az útitervet, mert bár mediterrán éghajlata miatt enyhébb az időjárás, de azért nem olyan kellemes eltévedni, mint egy meleg tavaszi estén.

Ha csak pár napra mentek, akkor érdemes a Colosseum közelében szállást foglalni, és annak környékét bejárni.

Milánó

Mit szólnál egy naphoz a divat városában? Csak korán kell kelned, és már a reggelid a Dóm téren fogyaszthatod el, majd a napod folytathatod a karácsonyi vásárlással. Ideális úti cél az ünnepek előtt akár a barátnőddel vagy az anyukáddal.

Ha végeztetek a Dóm téren, akkor érdemes bemenni a Galleria Vittorio Emanuele passzázsba, mely tele van luxusboltokkal. Ha nem láttál még sort Louis Vuitton előtt, itt a remek alkalom. 🙂 Ajánljuk a Pizzeria Spontinit a via Giovanni Berchetben vagy a Panzenotti Luinit a via Santa Radegondán. Mindkét helyen elérhető áron tudtok enni mennyei pizzaszeletet és sült, töltött tésztaféléket. Ha inkább megpihennél valahol, akkor viszont érdemesebb éttermet keresni. Szállást nem kell foglalnod, mert este az utolsó járattal már indulhattok is vissza.

Berlin

Ha egy hétvégére utaznál csak ki, egy nagyobb sétával egy-két napba is be tudod sűríteni a fő látnivalókat. Indítsd a napot az Alexanderplatz-on, de vigyázz, mert a sok látnivaló mellett biztos, hogy a boltokba is becsábulsz. 🙂 Utána érdeklődésednek megfelelően válaszd a célpontokat.

Ha az elektronikus zene kedvelője vagy, akkor számodra úgyis sötétedés után kezdődik a pezsgés. A Mitte közepet jelent, és a Mitte negyed valóban a berlini élet közepe. Azon túl, hogy itt van a legtöbb turisztikai látványosság, a környék főleg a szórakozási és étkezési lehetőségeinek nagy választékáról híres.

Berlin fapados járatokkal szintén könnyedén elérhető.

Prága

Ha a cseh fővárosba utaznál, akkor még repülőre sem kell szállnod. Kocsival, vonattal és busszal is 6-7 óra alatt ki tudsz érni. Barátokkal, párral és családdal is meg lehet találni a város neked való oldalát, főleg, ha sörimádó vagy. Kulturális sokktól és klímaváltozástól nem kell tartani, sőt picit olyan, mintha otthon lennél, csak eléd tárulnak olyan hidak és épületek, amiket eddig még nem láttál.

Ha csak egy napod van, akkor mindenképpen sétálj végig a mágikus Károly hídon, ami a prágai Óvárost és a várba vezető Kisoldalt köti össze. A híd több évszázad óta díszként őrzi a középkor művészetének létét.

Krakkó

Lengyelország második legnépesebb városa látnivalói és programjai alapján ideális egy rövidebb városnéző túrára is.

Ha barátokkal tervezel egy hétvégét eltölteni valahol, akkor tökéletes választás. Öt-hat óra autóút, és sokkal olcsóbb, mint a déli vagy északi városok. A főtéren egész nap nyüzsi van – itt érdemes ebédelni, mert a sushibártól a pizzérián át a tradicionális lengyel étteremig mindent meg lehet találni. Este pedig ugyanitt a diszkóktól a kocsmákon át a rock caféig mindenki felfedezheti a kedvére való szórakozóhelyet.

Napközben és este is hangulatos sétálni a Visztula-parton. Mivel a város fő látnivalói szinte teljes mértékben a belvárosban összpontosulnak, érdemes a környéken szállást foglalni, ahonnan gyalogtávra is elérhető programokat lehet szervezni.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!