5+1 eszméletlen fonott és csavart frizura

5+1 eszméletlen fonott és csavart frizura

Címlap / Stílus / Haj / 5+1 eszméletlen fonott és csavart frizura

Kétbalkezesek figyelem! Ezeket a frizurákat még azok is el tudják készíteni, akik nem túl tehetségesek a hajszobrászatban. Nem csupán azért, mert igazán egyszerűek, hanem azért is, mert manapság a kócos hatás az egyik legközkedveltebb irányvonal.

Elegáns konty

Az alábbi, egyszerű konty elkészítése tényleg nem okozhat nehézséget, a végeredmény mégis olyan látványt nyújt, ami akár egy estélyen is megállná a helyét.

Hajunk felső harmadát (nagyobb hajtömeggel rendelkezők a felét) válasszuk le, majd tupír fésű segítségével adjunk neki látványosabb volument. Ha elkészültünk, hátul, fejtetőnk közepén tűzzük le.


Szakértőnktől: Két frizura lépésről lépésre, amitől dúsabbnak tűnik a hajad


Az alul szabadon hagyott szálakat válasszuk két részre, majd teljesen hagyományos módon mindkét tincset fonjuk be. Ezt követően a jobb tincset balra, a balt pedig jobbra fogjuk át, és a fültövünk mögé rejtve (vagy hosszabb haj esetén lejjebb) tűzzük el.

Ha túl lazának érezzük a frizurát, használhatunk néhány extra hullámcsatot, de ügyeljünk a gondos elrejtésre.

 

Oldalra fogott lófarok

Extrémebb vizekre evezünk, legalábbis, ami a látványt illeti, a kivitelezés továbbra is rendkívül egyszerű.

Válasszuk el a hajunkat, majd a fejtetőnk közepén fogjunk meg egy nagyobb, oldalra eső tincset. Ezt a hagyományos módon fonjuk be, egészen a fülünkig, majd lazítsuk meg annyira, hogy kócos hatást érjünk el.

Válasszunk le egy újabb, jóval kisebb tincset közvetlenül az arcunk vonalából, majd szintén fonjuk be addig, ameddig a másik tincs ér.

Fogjuk össze alul lófarokba a két fonatot és a hajunk többi részét, ha tovább haladtunk a fonással, ennél a pontnál bontsuk szét teljesen a frizurát. Ismét hármas fonás következik, de most már az összes szálat bele kell vonnunk az utolsó lépésbe.

Rögzítés után meglazíthatjuk a tincseket, de akár feszesen is hagyhatjuk, oldalra, hátra is irányíthatjuk.

 

Hippi fonatok

Íme, itt az újabb bizonyíték arra, hogy a fonatok nem nehezek, akkor sem, ha igazán különlegesnek hatnak.

Annak érdekében, hogy ez a frizura valóban látványos legyen, meglehetősen hosszú hajra és alaposan megnövesztett frufrura lesz szükségünk.

Középen válasszuk el a hajunkat, majd mindkét oldalon fogjunk össze egy-egy középméretű tincset, megközelítőleg tíz centire a frufrunktól.

Fonjuk össze a szálakat, alul pedig rögzítsük hajgumival. A szabadon hagyott frufrut mindkét oldalról vezessük fejünk hátsó részére.

Határozottan fogjuk össze őket, és a hossz érdekében fejünk hátsó részéről vegyünk hozzájuk néhány extra tincset. Készítsük el a harmadik fonatot, és már el is készültünk az igazán fiatalos, hippi frizurával.

 

Csavart hajpánt

Akinek nem igazán mennek a fonott frizurák, még ezekben az egyszerű kivitelezési formákban sem, azok nyugodtan próbálkozhatnak a csavart tincsekkel.

Ezek meglehetősen hasonlítanak a fonatokra, ám egyáltalán nem mondhatóak hétköznapinak, vagy megszokottnak.

A frizura elkészítéséhez válasszuk el középen a hajunkat éppúgy, mintha két kislányos loknit szeretnénk készíteni. Az oldalra fogott hajtömeget szintén válasszuk két részre, majd mindegyiket csavarjuk meg, egészen a szálak végéig.

Tartsuk kihúzva a tincseket, hogy ne ugorjanak össze, majd lefelé haladva forgassuk össze őket. Rögzítsük hajgumival, majd ismételjük meg a másik oldalon.

Végül a fejünkön, hajpántként átvezetve tűzzük le a két egyedi küllemű tincset.

 

Fonatszerű csavar

Ez a frizura még egyszerűbb, mint az előző, egyszerűen nem lehet elrontani. Fogjuk össze jó magasan, a fejtetőnkön a hajunkat, rögzítsük erős hajgumival.

Kicsit lazítsuk meg a szálakat annak érdekében, hogy sokkal természetesebbnek tűnjön a frizuránk, de ügyeljünk rá, hogy a lófarok ne engedjen feszességéből.

Az összefogott szálakat válasszuk két részre, majd ismételten kezdjük el a tincseket külön-külön összetekerni.

Miután mindkét tincsen végigértünk, keresztező mozdulatokkal engedjük, hogy a szálak egymásba fonódjanak. A hajgumival történő rögzítés után máris megkaptuk a különleges, csavart frizurát.

A tartósság érdekében használjunk hajlakkot, amivel gyengéden végigsimíthatjuk az esetlegesen kilógó szálakat.

 

Lágy esésű csavarás

Ez a frizura a francia fonás maximálisan leegyszerűsített változata, tehát akik el sem tudják képzelni, hogy az eredeti kivitelezést képesek valósítani, azok bátran próbálkozzanak meg ezzel a frizurával.

Már csak azért is, mert extraként annyival könnyebb a dolguk, hogy a „fonat” jól látható helyen, elöl húzódik.

A választékunknál fogjunk össze egy tincset, amit osszunk két részre. Fordítsuk át egymáson őket, majd mindig az alul levő tincshez fogjunk a szabadon hagyott hajunkból újabb szálakat. Kövessük az arcunk vonalát, végül pedig az oldalra fogott lófarkat is csavarjuk meg.

Utolsó lépésként lazítsuk meg a szálakat, így lágy esésű, természetes frizurát kapunk. Ez a technikát egyébként bárhol alkalmazhatjuk, akár az egész fejünkön végigvezethetjük.

 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást