3 szuper-gyors nyári frizura lépésről-lépésre

3 szuper-gyors nyári frizura lépésről-lépésre

Címlap / Stílus / Haj / 3 szuper-gyors nyári frizura lépésről-lépésre

A nyári melegben szó szerint nem tudsz mit kezdeni a hajaddal? A hajfonatok manapság újra reneszánszukat élik, és mi most két, nagyon gyors frizura elkészítését is megmutatjuk neked! Azért a klasszikus, óriáshullámokkal bolondított napszítta sörényről sem feledkeztünk meg!A frizurák elkészítésében Sally Brooks volt segítségünkre. Sally a London Hairdresser of the Year háromszoros bajnoka, és ezáltal a brit fodrász közösség elismert tagja, aki egyébként a NIVEA nemzetközi hajstylistja is 2008-óta.

Két perces konty

Ez a frizura nagyon gyorsan elkészül, mégis elegáns. Időről időre felbukkan a kifutókon és a vörös szőnyegen, de akár a strandon is megállja a helyét. Kövesd az egyszerű lépéseket, és varázsolj magadnak csodás frizurát néhány perc alatt!
 
1. lépés: Fésüld át a hajad egy természetes sörtéjű kefével, és rögzítsd egy lófarokban a fejtetőn. A haj rögzítéséhez a legpraktikusabb hajgumit használni.
2. lépés: Válaszd a lófarkat két egyforma részre.

Két perces konty

3. lépés: Mindkét részt fond be hármas fonással

4. lépés: Rögzítsd a fonatok végét hajgumival.
5. lépés: Tekerd körbe egymás körül a fonatokat, majd rögzítsd őket hajtűvel, vagy hullámcsattal. 
6. lépés: Az egész frizurát rögzítsd hajlakkal.

Sally tippje

Ezt a frizurát akár az irodában is elkészítheted, ha már nincsen időd hazaugrani a randi előtt, de a strandra is tökéletes választás.

A legegyszerűbben úgy tudod a fejtetőre fogni a hajad, ha egyszerűen előre dőlsz, és lehajtod a fejed.

Így még a gravitáció is neked dolgozik! Használj hajlakkot, mely erős tartást, és káprázatos fényt ad frizurájának!

Időtlen és egyszerű – a balerina fonat

1. lépés: Válassz el középen egy részt a hajadból, és tűzd meg egy hajtűvel. Ezzel a tinccsel később fogunk foglalkozni. 
2. lépés: Kezdd el a haj fonását egyik oldalon, közvetlenül a fül mögött.

Időtlen és egyszerű – a balerina fonat

3. lépés: A fonás során, ahogy haladunk körbe, vegyünk fel egy-egy tincset, fogjuk a hajfonat középen lévő tincséhez, és folytassuk a fonást…

4. lépés: …egészen addig, amíg körbeérsz, és eléred a kezdő pontot.5. lépés: Ha körbeértél, tűzd meg a fonatot az elsőként összefogott hajtincsek alatt.

5. lépés: Ha körbeértél, tűzd meg a fonatot az elsőként összefogott hajtincsek alatt. 

Időtlen és egyszerű – a balerina fonat

6. lépés: Most vedd ki az első pont szerint letűzött részből a csatot, és egyszerűen fond be.
7. lépés: Ezt a fonatot is tekerd körbe a fejed körül, majd rögzítsd hullámcsattal.
8. lépés: Kicsit húzgáld szét a fonatokat, hogy a haj dúsabbnak látsszon, és pihésnek, mert ez adja ennek a stílusnak a báját. 

Sally tippje

Ez a frizura klasszikus, mégis modern és bájos. Sokkal bonyolultabbnak tűnik az elkészítése, mint valójában! Érdemes próbálkozni vele, mert tökéletesen passzol bármilyen nyári programhoz.

A hosszú haj ápolásához használj regeneráló sampont és balzsamot, mert intenzíven ápol, és selymessé, könnyen kezelhetővé teszi a hajat!

Szél fújta loknik

A nyári frizurának rugalmassága van, soha nem merev, hiszen ez adja a természetességét, ami pedig alapvető követelmény az idei szezonban.
1. lépés: Válaszd el a hajad alsó részét, és ezzel kezdd a szárítást, egy közepes körkefe segítségével. Kezdd a hajtöveknél, mert ez tartást, és tömeget kölcsönöz a hajnak. 
2. lépés: Csavard a hajad a kefére, hogy hullámokat alakíts ki: szárítsd meg a tincseket a kefére tekerve, és hagyd kihűlni rajta, így sokkal tartósabb lesz az eredmény. 

Szél fújta loknik

3. lépés: Csavard le a hajad a keféről.
4. lépés: Ha az alsó résszel végeztél, akkor jöhetnek a felső tincsek. 

5. lépés: A füled előtti tincseket előrefelé szárítsd, a fül mögöttieket pedig hátrafelé.
6. lépés: Rázd össze a tincseket a természetes összhatásért, és zabolázd meg a repkedő hajszálakat hajlakk segítségével.

Sally tippje

Egy törölköző segítségével a lehető legtöbb vizet itasd le a hajadról, hogy éppen csak nedves legyen.

Készítsd elő a hajad hajhabbal, ami ThermoCare Formulájának köszönhetően megóvja a hajat a hajszárító forró levegőjétől.

Így gyorsabban, és könnyebben elkészítheted a frizurát. A szárítás során érdemes nagyobb tincsekkel dolgozni, hogy az alkalmi stílusra jellemző végeredményt kapjunk.

VIDEO 10+1 sminkes trükk, amit bárcsak előbb tudtál volna

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!