6 esküvői virágtrend, ami népszerű lesz 2020-ban

6 esküvői virágtrend, ami népszerű lesz 2020-ban

Címlap / Szerelem / Esküvő / 6 esküvői virágtrend, ami népszerű lesz 2020-ban

A tavasszal együtt az eddig szunnyadozó menyasszonyok is elkezdek egyre jobban belelendülni az esküvő szervezésébe. Számomra például az egyik legfontosabb dolog a nagy napon a dekoráció lesz, de szerencsére már tudom, hogy idén milyen virágos dekorációkból és csokrokból érdemes választani.

Az elmúlt években egyre többféle virágkompozíció számított divatosnak, amik között mindenki megtalálhatta a stílusához leginkább passzoló darabokat. Ez idén sem sokat változott, sőt, a megszokott eukaliptusz – vagy éppen pálmaleveles zöldek mellé új trendek is születtek.

Lazán kötött csokor

A vintage, bohém és természetközeli esküvők kedvence lehet a lazán kötött csokor. Általában kézzel készül, teljesen hagyományosan, mindenféle plusz segédeszköz (tűzőhab, mikrofon) nélkül.

Egy kissé rendezetlen csokor lesz a végeredmény, melyből kikandikálhat egy-egy hosszabb zöld vagy virág, az összhatás olyan, mint ha te magad készítetted volna a nagy napra.

Természetesen a színek tekintetében bármi elképzelhető, mégis érdemes több színárnyalatot kombinálni benne – például a rózsaszínt sötétebb és világosabb formában, vagy más pasztell színekkel.

 

Asztalról lefolyó díszítés

Csodaszép, szinte festményre illő hatást kelt, ha az asztalon lévő virágok középen vannak elrendezve, esetleg le is folynak róla.

Ezt bármilyen stílusú esküvőn bevetheted, hiszen egy-két modernebb gyertyatartóval is éppen annyira jól mutat, mint rusztikusabb stílusban.

Az viszont fontos, hogy összhangban legyenek a választott növények minden mással, erre mindenképpen figyelj majd!

 

Plafonról lelógó

Az egyik nagy kedvencem ez a dekoráció, mely nem tartozik a pénztárcabarát árkategóriába (hiszen rengeteg virágot kell hozzá felhasználni), ugyanakkor elképesztően gyönyörű, mesebeli hangulatot teremt a lagzin.

Ez a stílus inkább a vintage, rusztikus, bohém esküvőknek áll jól, hiszen néhány hatalmas csillárral kombinálva tényleg Disney-hercegnőként érezhetik magukat az alatta ülők.

 

Szárazvirágok

Idén elképesztően népszerűek lesznek a szárazvirágok, amelyek kisebb-nagyobb méretben helyet kaphatnak az esküvőkön.

Személy szerint a rusztikusabb vonalra választanék ilyen dekorációt, de az erdei, természetközeli esküvőkön is jól mutathat.

Nagy sláger még a gyapotvirág és a pampafű virága is, melyekből elképesztően különleges dekorációkat lehet készíteni.

 

Pozsgások

Néhány éve robbantak be, azóta pedig töretlen a népszerűségük! A pozsgásokat nem csak dekorációként lehet használni (például kis üvegcsékben felfüggesztve), hanem a menyasszonyi csokorba is kerülhet belőlük, de sokan mini-cserépbe ültetett köszönőajándékként is felhasználják ezeket a különleges növényeket.

Jól mutatnak a modern stílusú esküvőkön, de a rusztikus, bohókás stílus kedvelői is vihetnek velük egy kis egyediséget a dekorációba.

 

Natúr színek

Ahogy a divatban, úgy az esküvő dekorációk terén is nyerő lesz idén a természetközeliség.

A bézses-drappos árnyalatok mellett feltűnnek a zöldes (olíva, sötétzöld) színek is, melyekkel naturálisabbá tehetőek a dekorációk.

A pampafű ebben az esetben is szuper választás, ahogy a páfrányok is. Érdemes azért egy kis fehérrel, vagy zölddel kombinálni a bézses árnyalatokat, hogy ne legyen túl egysíkú a végeredmény.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást