Esküvő / Párkapcsolat / Szerelem

4 esküvői asztaldekoráció, ami látványos, mégis pénztárcabarát

4 esküvői asztaldekoráció, ami látványos, mégis pénztárcabarát

Köztudott, hogy egy esküvő nem olcsó mulatság, és a menyasszonyok gyakran találják magukat abban a helyzetben, hogy a büdzséjük nagy részét elvitte a ruha, a helyszín, a vacsora és az ital. Ugyan az előbb felsoroltak valóban elengedhetetlenek egy jól sikerült menyegzőhöz, a dekorációt akkor sem szabad elhanyagolni, ha már tényleg csak egy kis összeg áll rendelkezésünkre. Az ugyanis az esemény alaphangulatát adja meg – a fő- és a vendégasztalok nem maradhatnak díszítés nélkül, íme tehát öt asztaldekoráció, ami könnyen elkészíthető és mutatós, mégsem visz anyagi csődbe.

Úsztass!

Ha egy virágkötőnek kevés pénzből kell gazdálkodnia, szinte mindig az úsztatós virágdíszekhez nyúl – miért ne tehetnéd te is?

Az elkészítése pofonegyszerű és nyugodtan rábízhatod a barátnőidre.

Mindössze pár átlátszó tálra, vízre és virágfejekre lesz szükséged.

Az üvegtálaknak nem kell feltétlenül egyformának lenniük, sőt, még dinamikát is adhat az összhatásnak, ha különböző alakú és méretű alapokat használsz.

Extra díszítésként macifüvet, gyöngyöt, vagy dekorkavicsot is tehetsz a díszek aljába.

Virágok közül a gerbera és a rózsa is csodásan mutat benne és szerencsére egyik sem drága virág.

 

Fújd aranyra!

Ki mondta, hogy feltétlenül a legdrágább kellékre van szükség, ha egy kis csillogást szeretne az ember lánya?

Szervezz egy csajos napot és készítsétek el a saját trendi vázáitokat. Mindenki hozzon otthonról pár üres üveget – kólás- vagy borosüveg, minél változatosabb, annál jobb – és fújjátok le őket.

A szín lehet arany, ezüst, bronz vagy rosegold, mindegyik remekül mutat majd az asztalokon.

A legegyszerűbb egy botra tűzni az üvegeket és 20 cm távolságból, egységesen lefújni őket. Fontos, hogy ezt a műveletet csakis a szabadban végezd, mert a spray-nek nagyon intenzív szaga van. Egy réteg festék elég, ha szépen sikerül, és pár óra alatt meg is szárad.

Egy asztalra többféle méretet helyezz, úgy mutat a legjobban. A Nagy Napon csak annyi dolgod lesz, hogy vizet és virágokat helyezz a sikkes „arany” vázákba.

 

Vintage DIY

A bájos mezei stílus nagyon szépen mutat egy esküvőn és hálás is, mert nagyon könnyű saját kezűleg elkészíteni egy ilyen asztaldíszt.

Hívjuk segítségül a nagymamákat, nagynéniket, és gyűjtsünk be tőlük pár befőttes üveget.

Ezeket stílusunktól függően díszíthetjük szalaggal, madzaggal vagy csipkével, az aljukba pedig helyezhetünk kis köveket.

Ha valami egészen frissre vágyunk, pár lime vagy citromkarikával is megbolondíthatjuk a díszünket, mindenki imádni fogja.

Egy kis víz, pár szál tavaszi hangulatú virág vagy rezgő és voilá, kész is a csodaszép vintage asztaldekoráció.

 

Szirom minden mennyiségben

Ha az előbbi tippeket túl pepecselősnek találtad, ne csüggedj, a legegyszerűbb megoldást a végére hagytam. Ehhez aztán tényleg nem kell sem kézügyesség, sem szépérzék, mindenki meg tudja csinálni.

Mindössze rózsából kell bevásárolnod hozzá. Lehet több színű, de kettőnél többet azért ne keverj.

A virágfejet egy mozdulattal levesszük a szárról – ha megkérjük, a virágos megmutatja a technikáját, nagyon könnyű – és szépen telehintjük szirommal az asztalokat.

Arra készülj fel, hogy a szirom a terítőn foltot hagy, illetve vigyázz, hogy hervadékony is, így lehetőleg minél később szórjátok ki őket.

Ha pár mécsest is kihelyezel a szirmok közé, már egész hangulatos lesz a dekoráció.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást