5 változtatás az életedben, hogy „érzelmileg vonzóbb” legyél – a tudomány szerint

5 változtatás az életedben, hogy „érzelmileg vonzóbb” legyél – a tudomány szerint

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 5 változtatás az életedben, hogy „érzelmileg vonzóbb” legyél – a tudomány szerint

Az ember ösztönösen vonzódik ahhoz, akinek a külsejét megnyerőnek találja, de nemcsak kinézetünket, a személyiségünket is alakíthatjuk úgy, hogy megnyerőbb legyen mások számára. Az alábbi hat – tudomány által igazolt – tanács segítségével érzelmileg vonzóbbá válhatsz.

1/5. Mondj nemet, ha kell

Több kutatás is alátámasztja, hogy az emberek vágynak arra, hogy kapcsolataikban határokat húzzanak és ez a romantikus, rokoni és baráti viszonyokra egyaránt vonatkozik. Kevesen merik megmondani egy partnernek, hogy túl ragaszkodó és sokat csüng rajtuk. Egy barátnak azt, hogy túl sok szívességet kér, vagy egy rokonnak azt, hogy olyan intim dolgokról érdeklődik, amiket nem szeretnénk megosztani vele.

Pedig az, hogy húzol egy határt, nem azt jelenti, hogy önző, vagy „érzelmileg elérhetetlen” vagy.

Nemet mondani nem könnyű, főleg egy olyan személynek nem, aki közel áll hozzánk. Pedig egy kiegyensúlyozott ember képes az illető tudtára adni, ha túl messzire megy. Azzal, hogy tiszteletben tartod a saját határaidat, érzelmileg vonzóbb leszel és aki valóban szeret és törődik veled, ettől csak jobban fog tisztelni. (Ha mégsem, akkor pedig eleve nem volt helye az életedben.)

turk_stock_photography/istockphoto.com

2/5. Ne pletykálj

Sajnos bűnös öröm, de valóban elég élvezetes pletykálkodni és bizonyos helyzetekről vagy szóbeszédről eszmét cserélni másokkal, ebbe a hibába időnként mindannyian beleesünk. Nem könnyű megállni, illetve nehéz meghatározni azt is, hogy mi az, ami még információcsere, – azaz megbeszélés – és mi az, ami pedig már kibeszélés.

Ilyenkor gondolj csak arra, hogy te hogyan éreznéd magad, ha tudnád, hogy így tárgyalnak ki a hátad mögött.

Illetve az is jusson eszedbe, hogy beszélgetőpartnered joggal feltételezheti rólad, hogy őt is ugyanígy kibeszélnéd. A pszichológusok szerint az, aki érzelmileg vonzóbb szeretne lenni, nem szabad, hogy részt vegyen rosszindulatú pletykálkodásban. Ne ossz meg személyes információkat másokról a saját érdekedben és ne túlozz el semmit, amikor valakiről mesélsz.

VIDEO Így készíts pár perc alatt merész, füstös szemsminket

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»