Lehet, hogy észre sem veszed: jelek, hogy érzelmileg megcsalod a férjedet

Lehet, hogy észre sem veszed: jelek, hogy érzelmileg megcsalod a férjedet

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Lehet, hogy észre sem veszed: jelek, hogy érzelmileg megcsalod a férjedet

Mindenkinél más a mérce, hiszen sokak számára a flört ártatlan cselekedet, de mások számára már az egyszerű szemezés is ok a szerelemféltésre. Aztán ott van a dolog fizikai-érzelmi része, amiről szintén megoszlanak a vélemények. Egyesek szerint az érzelmi félrelépés sokkal rosszabb, mint a tényleges szex, míg mások pont fordítva gondolkodnak a kérdésről. Egy szó, mint száz, a félrelépésnek is különféle típusai lehetnek, amit mindnyájan másként értékelünk. Még akkor is, ha kívülállók vagyunk, nemhogy akkor, mikor érintettek.

Mindenki tisztában van azzal, mit jelent a „tényleges” félrelépés, avagy az, mikor valaki lefekszik egy másik személlyel. De mi a helyzet az érzelmi vonzalommal és az érzelmi intimitással? A legtöbb megcsalásos történet itt válik zavarossá és bonyolulttá, ugyanis az érzelmi ügyek, a kötődések, vagy akár az egyszerű online flört már távolról sem olyan egyértelmű helyzetet teremt, mint maga a valódi szex. 

Honnan tudhatod, hogy érzelmileg megcsalod a férjedet?

Másvalaki figyelmét és visszajelzését várod

Biztos te is szereted a barátaidat, a családodat, a kollégáidat, akiktől rendszeresen kapsz visszajelzéseket, elismeréseket, pozitív megerősítéseket. Ám bármennyire is közel álltok egymáshoz, ezek a megerősítések nem olyanok, mint azok, amiket a szerelmedtől kapsz – hiszen ezek nem intimek.

Amennyiben párkapcsolatban élsz, ezeket a visszajelzéseket megkapod a társadtól, még akkor is, ha ő nem a szavak embere, mert barokk körmondatok nélkül is közölheti veled, mennyire szeret, törődik veled és vonzónak tart.

Azonban intő jel lehet számodra, ha már nem annyira fontos a férjed visszajelzése, ha egyre inkább azt veszed észre, hogy másoktól, adott esetben egyetlen egy személytől várod a pozitív megerősítést. 

Elrejted az üzeneteidet a férjed elől

Nem gondolom, hogy mindig mindent meg kell osztani a társunkkal és ugyanezt nem is várhatjuk el, elvégre felnőtt emberek vagyunk, akik tartják magukat azokhoz a keretekhez, amiket a párkapcsolatuk számára kijelöltek.

Nem sok jóra utal, ha mindennapos rutinnak számít, hogy ellenőrzöd a szerelmed üzeneteit, telefonhívásait.

Ugyanígy aggodalomra adhat okot, ha úgy gondolod, el kell rejtened a saját üzeneteidet a férjed elől. Mitől félsz? Hogy félreérti? Hogy rosszul esik neki? Hogy jelenetet rendezne? Ezek egytől egyig arra utalnak, amit belül te is tudsz: olyan utcában jársz, ahol semmi keresnivalód nem lenne. 

Rosszul kommunikálsz másokkal

Ami azt jelenti, hogy azt közvetíted számukra, hogy van esélyük, illetve nem élsz párkapcsolatban. Mit is jelent ez? Pl. egy komolyabb flörtöt, ami nem merül ki mondjuk abban, hogy rámosolyogsz egy helyes pasira a villamoson. Ide tartozik az is, ha romantikus beszélgetéseket folytatsz valakivel arról, mi lenne, ha… , vagy, ha különféle intim témákat feszegetsz. Főleg, ha azok olyanok, amik nem tartoznak másokra, pl. aktuálisan rossz minőségű házas élet.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást