Ha te is úgy érzed, hogy csökkentened kellene az egészségtelen ételek fogyasztását, akkor érdemes betartanod az alábbi praktikákat. Nem csak az számít ugyanis, hogy mennyi tápláló finomságot fogyasztasz, az is sokat nyom a latban, ezek mellé mennyi, az egészségedre káros étel kerül a tányérodra.
2/4 Rendszerezd az otthoni készletet
Ha hiszed, ha nem, már arra vonatkozóan is készítettek felméréseket, hogy a hűtő mely részeire érdemes helyezni az egészséges fogásokat, tehát azokat, amikből többet szeretnél fogyasztani. Ez alapján érdemes az alsó dobozba tenni az egészségtelen alapanyagokat, felülre, szemmagasságba pedig azokat, amiknek gyakrabban kellene az asztalodra kerülnie. Ezt az alapelvet követheted a nassolós részlegen, és az éléskamrádban is.
A legjobb persze, ha a korábbiaknak megfelelően inkább nem viszel haza egészségtelen alapanyagokat, de ha mégis megteszed, fontos, hogy ne halmozz fel belőlük komolyabb készletet. Valamiből az utolsót megenni sokkal „nehezebb”, mint kivenni egyet a több tíz, vagy akár száz finomság közül.
Utóbbi esetén sokan szemet hunynak a nassolás, étkezés fölött, mintha az meg sem történt volna, de ez természetesen nincs így. Emiatt jó, ha nincs otthon túl nagy tartalékod és választékod: nem csak helyet takarítasz meg általa, hanem egyúttal arra is figyelsz, hogy ne kerüljön túl gyakran egészségtelen étel a tányérodra.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!