A bolognai szósz az egyik legsokoldalúbban felhasználható olaszos étel: teheted tortillába vagy palacsintába töltve, lasagnában, sajttal a tetején megsütve főtt tésztával, rizzsel vagy kenyérrel.
Hozzávalók 25 dkg darált hús 1 evőkanál olívaolaj 2 sárgarépa 2 vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 40 dkg paradicsom 2 teáskanál ételízesítő só bors 1 kávéskanál cukor Elkészítés A darált húst párold meg egy kicsit az olívaolajon, időnként keverd meg, és szórj rá sót. A sárgarépát és a hagymát hámozd meg, majd a répát vágd apró kockákra, a hagymát pedig karikázd fel. Add mindkettőt a húshoz, keverd össze, majd párold lefedve, lassú tűzön 10 percig. Önts egy kevés vizet a szószhoz, majd tegyél bele ételízesítőt, sót, borsot és cukrot. Még főzd 5 percig, és kész.
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!