A közelmúltban 18 000 amerikai étkezési szokásait vizsgálták, 2 éven keresztül, meglehetősen sok, érdekes szemszögből megközelítve. Többek között azt is kiderítették, egészségesebb-e étteremben enni, mint otthon, illetve mennyivel fogyasztunk több kalóriát, ha nem magunk készítjük a fogásainkat.
4/5 Egy fogás a napi energia-bevitelt is fedezheti
Az Egyesült Államokban több kezdeményezés is folyik arra vonatkozóan, hogy az éttermeknek kötelező legyen feltüntetniük, az adott ételek milyen energiatartalommal és makrókkal rendelkeznek.
Ezt azért látják szükségesnek, mert egy 2013-as elemzésben, 33 véletlenszerűen kiválasztott étterem egy-egy fogásának kalóriatartalmát átlagolták, és eredményül 1327 kalóriát kaptak (egy átlagos nő napi ajánlott kalória-bevitele 2000 kalória körül mozog).
Egyes fogások 1755 kalóriát is tartalmaztak, ami borzasztóan sok, de sajnos biztosan nem a legmagasabb kalóriatartalmú fogás az USA-ban.
Azonban, amíg rendelet nem kötelezi az éttermeket a kalóriaértékek feltüntetésére, addig számottevő változás ez ügyben nem igazán várható.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!