A közelmúltban 18 000 amerikai étkezési szokásait vizsgálták, 2 éven keresztül, meglehetősen sok, érdekes szemszögből megközelítve. Többek között azt is kiderítették, egészségesebb-e étteremben enni, mint otthon, illetve mennyivel fogyasztunk több kalóriát, ha nem magunk készítjük a fogásainkat.
3/5 Azért az étterem sem mindig jó ötlet
A kutatásban összehasonlították a hagyományos és a gyorséttermeket. Megállapították, hogy bár a gyorsétterem magasabb zsír-és kalóriafogyasztással jár együtt, az eredmény mégsem tér el nagyban a hagyományos éttermi fogyasztási adatoktól.
Mindez annak köszönhető, hogy a gyorséttermekben általában keveset eszünk, ám azt gyorsan, és sokszor magunkkal is visszük az ételt, tehát nem rendelünk újból.
Az éttermekben viszont kényelmesen, komótosan étkezünk, hosszasan üldögélünk, így gyakran a kelleténél többet eszünk. Előfordul az is, hogy alkoholt fogyasztunk, többször rendelünk üdítőt – ezzel értelemszerűen a kalória-bevitel is nő.
Az étterem mégis azért győzedelmeskedhet, mert vitaminokból és ásványi anyagokból is több kerül a szervezetedbe, szemben a gyorséttermek szegényes kínálatával.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!