Ennyi idő után múlik el a nagy szerelem egy házasságban, kutatás alapján

Ennyi idő után múlik el a nagy szerelem egy házasságban, kutatás alapján

Címlap / Szerelem / Ennyi idő után múlik el a nagy szerelem egy házasságban, kutatás alapján

Egy tökéletes világban erre a kérdésre az lenne a válasz, hogy soha, de sajnos a valóságban azért általában más a helyzet. Vannak, akik úgy vélik, körülbelül öt évnél húzódik ez a határ, míg sokan a bűvös hét évet tartják a nagy vízválasztónak. Úgy tűnik, egyik sem felel meg maximálisan a valóságnak.

Egy 2011-es kutatás, amit a külföldi Grant Thornton cég készített, megpróbálta megválaszolni az örök kérdést. 90 ügyvédi cég statisztikája alapján úgy állapították meg, hogy az átlagnál valahol 12 év együttlét után múlik el a szerelem. Az adatok szerint pedig nem a hűtlenség az elsődleges válóok. Valójában „csak” minden negyedik házasságban került sor félrelépésre, ami aztán a váláshoz vezetett.

A legtöbben egyszerűen csak a szerelem elmúlását, az elhidegülést tették meg indoknak, ami átlagosan 12 év után következett be a pároknál.

Wadym/depositphotos.com

Ez volt az a pont, amikor mindkét fél úgy érezte, hogy a különválás lenne a legjobb megoldás, mert vágyni kezdtek egy új, izgalmas életre. A 12 évet persze nem a boldogító igen kimondásától kell számítani, hanem inkább onnantól, ahonnan a kapcsolatotok kezdetét is számítjátok. Így ez a statisztika azokra is igaz, akik nem keltek egybe, vagy jó pár év után vonultak oltárhoz.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást