Emiatt mennek tönkre a modern kapcsolatok: nagyszüleink még odafigyeltek ezekre

Emiatt mennek tönkre a modern kapcsolatok: nagyszüleink még odafigyeltek ezekre

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Emiatt mennek tönkre a modern kapcsolatok: nagyszüleink még odafigyeltek ezekre

Akár párkapcsolatban éltem, akár szingli voltam, időről időre felmerült bennem a kérdés, vajon miért megy tönkre a mai, modern kapcsolatok nagy része? Létezik még egyáltalán olyan, hogy örök szerelem?

Sajnos a kérdésekre ma sem tudom biztosan a választ, mindenesetre abban biztos vagyok, hogy a pároknak érdemes lenne átgondolniuk néhány dolgot. Mi az, amit a nagyszüleink máshogy csináltak? Nekik hogyan sikerült egy életen át együtt maradniuk? Vajon mi hol rontjuk el?

Nem kommunikáltok eleget

Az első és legfontosabb dolog, amit én is tapasztalok, a párok közötti kommunikáció hiánya. Minden kapcsolatban felmerülnek problémák, és rosszul tesszük, ha ezeket megpróbáljuk a szőnyeg alá söpörni. Az erős kapcsolat titka, hogy a felek mindent megbeszélnek egymással és közösen tesznek azért, hogy sokáig együtt maradjanak.

A ki nem mondott szavak és érzések egy idő után felgyülemlenek bennünk és haraggá változhatnak. Nem szabad semmit magunkban tartani, mert annak biztosan nem lesz jó vége. Ha valóban a megfelelő partner van mellettünk, akkor bátran kijelenthetjük, hogy megtaláltuk a másik felünket. A boldog kapcsolatban élők tökéletesen kiegészítik egymást.

Ha úgy érzed, valamit el kell hallgatnod a párod elől, akkor rossz úton jársz. A hosszú és boldog kapcsolat velejárója, hogy a párok mindent megosztanak egymással. A titkolózás semmi jóra nem vezet, csak lelkiismeret-furdalásod lesz tőle, ráadásul, ha lelepleződsz vagy kiderül a titkod, a párod jogosan von majd felelősségre, miért nem mondtad el neki. Ha tényleg az igazi van melletted, akkor bátran elmondhatsz neki mindent, meg fog érteni Téged és ha tényleg szeret, akkor megbocsát. Amennyiben ez nem így történik, akkor legalább időben kiderül, hogy nem a megfelelő embert választottad.

Kép forrása: stockasso/depositphotos.com

Nem vagy igazán szerelmes

Légy őszinte magaddal: tényleg szerelmes vagy a párodba? Amennyiben nem tudsz határozott igennel felelni a kérdésre, valószínűleg nem a párod az igazi. Sokan abba a hibába esnek, hogy megszokásból maradnak együtt társukkal, vagy úgy vélik, jobbat úgy sem találnak, esetleg félnek továbblépni, rettegnek a magánytól, ezért inkább az aktuális barátjuk mellett maradnak. Nyugodtan kijelenthetem, ez a legnagyobb hiba, amit elkövethetünk. Bármennyire is fáj, az ilyen kapcsolatoknak véget kell vetni. Csak saját magadat teszed boldogtalanná hosszú távon. Adj még egy esélyt magadnak és bízz benne, hamarosan valóban megtalálod a nagy Őt!

Sokakat becsap a rózsaszín köd, amely a legtöbb kapcsolat elejét jellemzi. Ilyenkor nem biztos, hogy a valóságot látod, előfordulhat, hogy idealizálod a másikat és a saját érzéseidet is. Érezheted azt, hogy jó vele ágyba bújni, hogy végre van, aki törődik veled és elhalmoz bókokkal, de gondold át jól, ez a jó érzés biztosan szerelem? Házasságba nem szabad beleugorni, csak akkor, ha erre határozott igen a válaszod.

Nem bízol a másikban

Nagyon elszomorító, hogy a mai világban szinte senki nem bízik a másikban, pedig a biztos kapcsolat alapja az őszinteség és a bizalom. Bármennyire is félsz a csalódástól és számtalan rossz emlék él benned, meg kell bíznod a párodban, különben nem fog működni. A túlzott féltékenység képes tönkretenni az addig boldognak tűnő kapcsolatot is. El kell hinned, hogy a párod csak Téged szeret és hű marad hozzád. Az örökös kérdezősködéssel épp az ellenkezőjét éred el annak, amit szeretnél: csak növeled a távolságot kettőtök között.

Engedd el néha, hadd kapcsolódjon ki a barátaival, neki is szüksége van egy kis szórakozásra. Hidd el, a bizalom jó érzés, azt jelzi, hogy szoros, láthatatlan kötelék van közöttetek. Ha ez megvan, van esély rá, hogy a szerelmetek minden próbát kiálljon.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást