Élvezd a jelent! Módszerek, amikkel legyőzheted a félelmeidet és felülkerekedhetsz a nehéz helyzeteken

Élvezd a jelent! Módszerek, amikkel legyőzheted a félelmeidet és felülkerekedhetsz a nehéz helyzeteken

Címlap / Életmód / Egészség / Élvezd a jelent! Módszerek, amikkel legyőzheted a félelmeidet és felülkerekedhetsz a nehéz helyzeteken

A félelem az ember általános problémája. Félünk a jövőtől, a haláltól, a betegségektől, valami rossztól és sorolhatnám még. Ezen az esti híradó sem sokat segít, sőt! Egyre csak azt hallani, ez megölte, az kigyulladt és így tovább. De van egy jó hírünk: a folytonos aggodalom leküzdhető. Ne hagyd, hogy a szorongás ellopja az örömödet! Fogadd meg tanácsainkat, hogy élvezni tudd a jelent!

Biztosan ti is éreztetek már szorongást, egy-egy nehéz döntés előtt. Legyen az állásinterjú, vizsga vagy párkapcsolati kérdés. Az effajta aggodalmak valahol természetesek. Az egészséges vizsgadrukk még növelheti is a teljesítőkészséget. Én most nem az ilyen esetekről szeretnék beszélni. Inkább arról, ami kelepcébe veri az embert. Amikor látszólag minden rendben van, de valamiért mégis a rosszat „várja” az ember és nem a jót. A lélek át van itatva félelemmel. Van, aki az elmúlástól retteg, mások a szegénységtől vagy a betegségtől. De lássuk, milyen tippekkel lehet felülkerekedni ezeken a negatív életérzéseken.

A lélek át van itatva félelemmel. Van, aki az elmúlástól retteg, mások a szegénységtől vagy a betegségtől.

Rossz tanácsadó!

„A félelem rossz tanácsadó”- tartja a mondás. Ha egy-egy nehéz helyzet előtt állsz, véletlenül se az aggodalom vezessen. Csendesedj el egy picit és gondold át a dolgokat. Hidd el magadtól úgysem vagy annyira okos, hogy mindent kiagyalj. Bízd, oda! Kicsit merd lazára venni a dolgokat és ne görcsölj rá az életre, mert az biztos, hogy csak ártani fog. Legyen egy olyan személy az életedben, akinek bátran kiöntheted a szíved és tudod, hogy bölcs tanácsokkal fog ellátni. Inkább beszéld át valakivel az aggályaidat, minthogy egyedül beforgasd magad egy ködös estén.

Ne panaszkodj!

Az, hogy van egy vagy, több olyan ember az életedbe, akinek kiöntheted a szíved, ne azt jelentse, hogy éjjel-nappal panaszáradattal bombázod őket. Ha sokáig csacsogsz a félelmeidről, előbb utóbb csak nagyobb kárt okozol magadnak!

Légy bátor!

Amikor megjelenik félelmed, legyen bátorságod szembenézni vele. A félelem ellopja az életedre való tervet. Ne engedd neki! Nyugodtan beszélj magadhoz, amikor aggódni kezdenél. Mondd ki, hogy ezt most befejezem, ennek semmi értelme sincs.  Nem pazarolhatsz még egy napot arra, hogy kínozd és szerencsétlenné tedd magad az aggódással.  Hiszen azzal még senki nem jutott előrébb.

Unalom=depresszió?

Foglald el magad valamivel, ami kitölti az idődet és az elmédet! Valami olyannal, ami boldogságot nyújt és segíteni fog Neked. Sokszor az ember unalmában vagy túl jó dolgában kezdi el beforgatni magát. Találj magadnak olyan elfoglaltságot, ami örömteli és békés, hogy ne csak a munkáról és az alvásról szóljanak a mindennapjaid.

Élvezd a pillanatot!

Az aggodalom egy tolvaj, ellopja a békességedet, örömödet és a jelenedet. A pillanatokat élvezni kell! Ne pazaroljuk el az időnket arra, hogy múltbéli, megváltoztathatatlan vagy olyan eljövendő dolgokon agyalunk, ami felet még semmi irányításunk sincs. El kell felejteni, ami mögöttünk, van hinni a jövőben és élvezni a jelent.  

Szeretet és segítség!

A szeretetből teljesen hiányzik a félelem. Ne irigykedj az ismerőseidre, ne sóvárogj a másik élete után. Légy hálás, azért amid van, és ne azt nézd, hogy mi nincs még meg. A szeretet védelmet ad a szorongással szemben. Segíts a rászorulókon! Hidd el, az ember mindig visszakapja azt, amit a másik életébe vetett.

Ne a láthatókra nézz!

Míg a félelem gyakran a látható dolgokra néz, a hit mindig a láthatatlanra. Épp ezért, ha megváltoztatod a látásmódodat és ezentúl nem arra nézel, hogy milyen lehetetlen helyzetbe kerültél, hanem el tudod hinni, hogy minden jóra fordul, megerősödik a szíved és szorongásnak esélye sem lesz a közeledbe férkőzni.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást