Elveszettnek érzed magad? A következő 5 dolgot sose felejtsd el

Elveszettnek érzed magad? A következő 5 dolgot sose felejtsd el

Címlap / Életmód / Egészség / Elveszettnek érzed magad? A következő 5 dolgot sose felejtsd el

Néha mindenkivel megesik, hogy egyszerűen nem találja a helyét a világban. Kisgyermekként eltervezted, milyen lesz az életed például 25 évesen, de hiába érted el ezt a kort, még csak nem is hasonlít az elképzeléseidre. Vagy hiába van munkád, párod, egyszerűen úgy érzed, valami mégis hiányzik. Esetleg most fejezted be az iskolát, és hirtelen fogalmad sincs, melyik úton indulj el. Magadra ismertél valamelyikben? Ha most te is bólogatsz, olvasd el, mi az az 5 dolog, amit sosem szabad elfelejtened ebben a helyzetben!

Hullámvölgyek és bukkanók

Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy az élet egy szimpla utazás A-ból B-be.

Iskolába jársz. Felnősz. Elkezdesz dolgozni. Megismerkedsz valakivel. Családot alapítotok, és az egész kezdődik előröl a gyerekeiddel.

Csakhogy az élet valójában nem így működik. Sokszor nem készülünk fel a bukkanókra, amikbe az úton ütközhetünk, ez pedig könnyen elbizonytalaníthat.

De nem szabad elfelejtened, hogy az élet nem egy egyenes vonal; tele van hullámokkal, kitérőkkel és zsákutcákkal, mire végül eléred a kitűzött célodat.

És tudod mit? Ezzel nincs is semmi gond. Valójában ez a normális nem csak a te életedben, de mindenki máséban is.

A változás hasznos

Ki ne hallotta volna élete során legalább egyszer, hogy „úgy megváltoztál”, méghozzá negatív értelemben? Persze, hogy megváltoztál, ez természetes! Folyamatosan fejlődik a személyiséged, a véleményed, a világlátásod, pont, mint bárki másnak. Mi történne, ha a Föld úgy döntene, hogy „áhh, jó lesz nekem így”, és abbahagyná a forgást? Valószínűleg nagy problémákkal kéne szembenéznünk.

Még ha úgy is érzed, hogy nem ott vagy, ahol lenned kéne, vagy esetleg irigykedsz a régi önmagadra, ez nem feltétlenül jelent rosszat. Megvan az oka annak, hogy épp ki vagy – lehet, hogy tanulnod kell valamit a személyiségedről, vagy csak más szemszögből kell tekintened magadra. A változás kimozdít a komfortzónádból, de ez jót jelent, hiszen arra motivál, hogy nagyítón keresztül nézz körbe, még ha nem is akarod megtenni.

Mi lett volna, ha…

Természetes dolog olykor azon elmélkedni, hogy az életed mennyivel boldogabban alakult volna, ha valami másként történik. Ha jobbra indultál volna egyszer, és nem balra. Ha igent mondasz egy vissza nem térő lehetőségre, vagy épp ellenkezőleg.

Csakhogy ezek a gondolatok örökké kísérteni fognak téged. Kis gombócként ott maradnak a torkodban, és megnehezítik, hogy gond nélkül lélegezz.

Ilyenkor emlékezned kell arra, hogy valójában nem tudhatod, mi történt volna, ha például másik munkát választasz, vagy te zárod le a kapcsolatod, amikor először észreveszed a problémákat.

Mert ki tudja? Lehet, hogy fordított helyzetben a jelenlegi éned után vágyakoznál – valaki olyan után, aki megtapasztalta a nehézségeket, és képes volt erőt meríteni belőlük!

Mindenki másképp vélekedik

Hihetetlen, de még a legrosszabb napjaidon is, amikor épp egy „fáradt vagyok, nincsenek terveim, és a hajam is szörnyű” pillanatot élsz át, valaki irigykedik rád.

Valaki épp rád néz, és azt gondolja, milyen szuper vagy. Ne is gondold azt egy másodpercig sem, hogy rólad biztosan senki sem vélekedik így, mert tévedsz.

Két dolog biztos az életben: legalább egy ember biztosan él a Földön, aki nem kedvel téged. És legalább egy ember szerint te vagy a legkülönlegesebb személy az egész világon.

Úgyhogy amikor legközelebb úgy érzed, hogy körülötted mindenki egy kicsit ügyesebb, csinosabb vagy tehetségesebb nálad, emlékezz rá, hogy valaki ugyanezt gondolja rólad!

Időd, mint a tenger

Még mindig itt vagy, és a nehézségek ellenére is kitartasz a terveid mellett. És őszintén szólva erre nem mindenki képes. Ideje lenne többször megünnepelned, hogy még ha nem is sikerül mindent megvalósítanod, az elképzeléseidet sosem adod fel.  

Mindegy, hogy most léptél ki a főiskola kapuján, vagy már hosszú évek óta dolgozol ugyanazon a munkahelyen – bőven van időd átgondolni, mitől lesz teljes az életed. Ez nem mindig jelenti azt, hogy felépíted álmaid karrierjét, vagy rátalálsz egy kincses ládára a boldogság kulcsával. Ehelyett minden nap felébredsz, és lehetőséget kapsz arra, hogy találj valami fontosat számodra. Valamit, ami célt ad – és ha nyitva tartod a szemed, néha a legapróbb dolgokban találhatod meg.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást