Az előnyös öltözködés kódexe – Banán alkat

Az előnyös öltözködés kódexe – Banán alkat

Címlap / Stílus / Divat / Az előnyös öltözködés kódexe – Banán alkat

A következő cikkünkben a banán alkatú lányoknak szeretnénk stílustippeket adni. Ők azok, akik kevesebb domborulattal rendelkeznek, jellemzőik a keskeny csípő, kisebb mellek, kevésbé karcsú derék. Cél, hogy a ruhák segítségével kerekebbé varázsolják a formáikat, és néhány apró trükkel ki tudják hangsúlyozni nőiességüket!

FELSŐK, TOPOK

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

Olyan jól szabott felsőket keress, amelyek kiemelik meglévő formáidat. Ilyenek a karcsúsított ingek, a rövid, esetleg buggyos ujjú darabok, vagy a nyakban megkötős felsők. Érdemes kerülni a túl szűk, vagy túl bő topokat. Ahhoz, hogy a melleid nagyobbnak tűnjenek, segítségül hívhatod a különböző zsebeket, fodrokat, mintákat vagy más díszítéseket. A keresztben csíkos felsők is előnyösek lehetnek.
 

RUHÁK

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

Keress övvel díszített változatokat, ezek gömbölyítenek a formákon. Az A-vonalú, vagy a nyakban kötős ruhákat, valamint a derekadnál mintás darabokat is bátran ajánljuk.  A minták egyébként is neked dolgoznak! A mellet erősítheted, ha olyan ruhát választasz, mely felül mintás vagy fodros. A fodrokkal azért érdemes vigyázni, olyat válassz, ami nőies, és nem kislányos. Előnyösek, és nagyon mutatósak a félvállas ruhák is, melyek a derekadnál húzottak. Érdemes viszont kerülni az egyenes vonalú és a zsákruhákat.
 

BLÉZEREK, KABÁTOK

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4 

A blézerek kiválasztásánál arra kell figyelni, hogy a kiválasztott darab ne legyen túl szögletes. Egy szépen szabott, csípőig érő blézer, amely deréknál enyhén húzott, tökéletes választás lehet, de a peplumot és karcsúsított fazonokat is kifejezetten ajánljuk. Kabátok terén a derekadnál övvel szűkített fazonok jók lehetnek. Az A-vonal itt is ajánlott. Kerüld viszont az oversize, túlméretezett kabátokat.

Előnyös nadrágok és szoknyák a következő oldalon!

NADRÁGOK

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

Érdemes egyenes vagy szűk szabású nadrágot választani. A nőies alkathoz hozzá tartozik a szélesebb csípő, ezt szeretnénk elérni, illetve hangsúlyozni, amihez jó választás lehet a csípő nadrág, amely egy jó övvel még inkább erősíti ezt a területet. A magas derekú nadrágokkal vigyázni kell, mert könnyen kihangsúlyozhatják, hogy a derekad és a csípőd mérete között nincs sok különbség. A nagyon bő fazonokat is jobb elkerülni. Ha erősíteni szeretnéd a fenekedet, válassz farzsebes nadrágokat. Tűrd be az ingedet, pólódat, attól is nőiesebb lesz az alakod.
 

SZOKNYÁK

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

Ha a csípőd keskeny, próbáld ki a pliszírozott anyagokat. Jól állhatnak a rakott szoknyák, az A-vonalú, merevített és enyhén húzott szoknyák. A nagyon keskeny csípőjű lányoknak érdemes az egyenes szabású mini szoknyák helyett valami mást választani, mert ezek nem segítenek kerekded formákat varázsolni.  A zsebekkel, fodrokkal vagy más díszítésekkel ellátott szoknyák kellemesen erősíthetik a keskeny csípődet.

A cél tehát minden esetben a homokóra alkat, a domborulatok vizuális megjelenítése. Ezekhez pedig segítségedre lehetnek az övek, a nem túl feszülős, de nem is túl bő ruhadarabok, a minták, fodrok.  A kifejezetten nőies és elegáns darabok pedig a legjobb barátaid lesznek!

Ha ez tetszett, olvasd el (vagy küldd el egy barátnődnek) a körte alkatról szóló cikkünket is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást