VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?
Amikor elérkezik az eperszezon, az első néhány hét nálam általában azzal telik, hogy a hazahozott eperszemeket magukban falom be, ízük frissessége szinte megállítja az időt egy pillanatra. Ám hamarosan ötletek után kutatok, hogy a kedvenc gyümölcsöm ne csak önmagában, de különleges édességek formájában is visszaköszönjön az asztalon.
Epres tiramisu: a klasszikus új arca
Egy valódi újragondolás, mely felvonultatja a tiramisu hagyományos ízvilágát, miközben az eper frissességével és zamatos édességével párosul. A tavaszi-nyári időszak megédesítésére kevés jobb választás létezik, mint ez az epres tiramisu. Az elkészítés kezdő lépése az, hogy a mascarponét egy tálban alaposan elkevered cukorral és egy kevés vaníliával. A kávé helyett eperszószba áztatott babapiskótával rétegezhetjük a krémet, ahol a frissen szeletelt eperdarabok koronázzák meg a desszertet.
A pihentetés során az ízek összeérnek, így az epres tiramisu másnapra válik igazán harmonikussá. Akár tejszínhabbal is megbolondíthatjuk a tetejét, mely csak fokozza az édes kísértést.