Otthon / Utazás

Ezt az 5 elképesztő dolgot tanulod meg az életről, ha ráveszed magad és egyedül mész el utazni

Ezt az 5 elképesztő dolgot tanulod meg az életről, ha ráveszed magad és egyedül mész el utazni

Amikor bátorságot veszel magadon, és úgy döntesz, hogy egyedül vállalkozol egy utazásra, az egyúttal nem csak egy kalandot rejt magában, hanem életre szóló leckéket is. Az egyedül megtett kilométerek ugyanis mind közelebb visznek saját magadhoz, jobban kiismered a lelked, és olyat tanulsz meg, amit sem az iskolapadban, sem a párkapcsolataidban nem sajátíthattál volna el.

A társadalmi elvárások nem jelentek semmit

A hétköznapok során számtalan elvárással találhatod magad szemben. Folyton azt mondogatják, hogy lassan ideje megházasodnod, gyermekeket vállalnod, 25 éves korodig belevágni az álomkarrierbe, különben ezeket sosem tapasztalhatod meg, mert kifutsz az időből.

Amikor viszont egyedül hátadra veszed a táskád, és nekivágsz a nagyvilágnak, rájössz, hogy az élet nem mindenkinek tartogatja ugyanazt. Van, akit ezek tesznek boldoggá, de ez nem jelenti azt, hogy neked is be kell állni a sorba!

Hiszen lehet, hogy számodra az igazi boldogságot az jelenti, hogy végigutazod Új-Zélandot vagy megfürdesz a világ összes tengerében. A döntés a tiéd, és csodálatos érzés hogy ekkor ébredsz rá!

 

Az egyedüllét függetlenséget is adhat

Manapság az egyedüllétet mindenki a magánnyal azonosítja, és furcsán néznek arra, aki társaság nélkül indul moziba, vagy esetleg egy nagyobb utazásra. Emiatt egyesek inkább ki sem mozdulnak otthonról, nehogy kinevessék vagy megbámulják őket.

Pedig amikor végre sikerül rávenned magad, és egyedül belevágsz egy nagyobb utazásba, rájössz arra, hogy valójában az egyedüllét mesésen felszabadító tud lenni. Ilyenkor nem kell másokhoz igazodnod, nyugodtnak érzed magad, és sokkal talpraesettebb leszel, mint korábban bármikor.

Úgy érzed, tiéd az egész világ, és ezt senki sem veheti el tőled.

 

A változás csodálatos

Az emberek többsége fél a változástól, hiszen az ismeretlen mindig ijesztőbb, mint a komfortzónán belül maradni. Ezért megrekednek a mókuskerékben, és szinte minden egyes hetet ugyanabban a forgatókönyvben élnek le. Na, erre biztosan nem kerül sor akkor, ha egyedül mész el utazni!

Már önmagában ez is a komfortzónádon kívülre repít, ám ennek köszönhetően minden egyes nap egy kicsit megnöveled a határaidat. Amikor nyitott vagy a változásra, csodálatos dolgok kezdenek történni körülötted.

Az életed spontán irányt vesz, és olyan élményeket gyűjtesz, amelyek ráébresztenek, milyen szuper dolog néha az ismeretlen felé nyitni.

 

Az emberek különlegesek

A hírekben gyakran lehet hallani, hogy vannak helyek, ahová veszélyes egyedül utazni, sőt, azt is rebesgetik, hogy egyes nemzetiségek barátságtalanul viszonyulnak a külföldiekhez.

A valóság viszont az, hogy ha mégis belevágsz egy ilyen útba, ráébredsz, hogy rengeteg csodálatos ember létezik, és sosem lenne szabad általánosítani.

Sokan lesznek segítségedre az utad során, rengeteg új emberrel találkozol, és a kedvességnek számtalan formáját ismered meg. Mire a végére érsz, újra pozitívan állsz az emberekhez.

 

Kik az igaz barátaid

Amikor egyedül indulsz útnak, és nem csak pár napról, hanem hetekről van szó, rövidesen megtanulod, kik az igaz barátaid. Sokan ugyanis csak addig vannak melletted, míg nem kell erőfeszítéseket tenniük: amikor viszont eltávozol egy időre az életükből, hirtelen nem keresnek többé, vagy még rosszabb, elfeledkeznek rólad.

Az igaz barátaid viszont mindig ott lesznek veled lélekben, és naponta érdeklődni fognak afelől, hogy vagy, és mi történik veled.

Amikor látod, hogy kik keresnek igazán, akkor döbbensz rá, hogy tényleg nem a mennyiség, hanem a minőség a legfontosabb.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást