12 megdöbbentő és vicces babona a világ minden tájáról

12 megdöbbentő és vicces babona a világ minden tájáról

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 12 megdöbbentő és vicces babona a világ minden tájáról

Óvatosan az ollóval

Ha Egyiptomban jársz, semmiképp se vegyél a kezedbe ollót anélkül, hogy vágnál vele valamit. Az országban ugyanis úgy tartják, hogy ez elképesztően rossz szerencsét hozhat az életedbe.

Hát még ha véletlenül úgy teszed le, hogy nyitva vannak a szárai! Ezzel ugyanis éppen szétvágod a levegőben bóklászó gonosz lelkeket, amivel alaposan feldühítheted őket.

Védelmet nyújtó lóhere

Régebben az ír druidák úgy hitték, ha magadnál tartasz egy lóherét, megszöktetheted vele a gonosz lelkeket. Ezzel szemben a négylevelű fajtájával már sokkal nagyobb szerencséd lesz!

A különleges növénynek mágikus varázserőt tulajdonítottak, ami megvéd a negatív energiáktól, miközben a levelei különböző dolgokat szimbolizáltak: hitet, reményt, szerelmet és szerencsét.

Péntek 17. balszerencséje

Míg nálunk a péntek 13. számít az év legszerencsétlenebb napjának, addig Olaszországban egy egészen más dátum kapta meg ezt a nem túl hálás címet.

A nap stimmel, azonban itt 17-én igyekeznek az emberek messziről elkerülni a balszerencsés helyzeteket.

És hogy mi ennek az oka? Római számként leírva a VIXI szó anagrammáját lehet kiolvasni belőle, ami latinul „éltem” szót jelent – mintegy utalva arra, hogy az életed már csak a múlt része.

Gát a gonoszság ellen

Az Egyesült Államok egyik városában, Vermontban rengeteg olyan farm épült a 19. század során, aminek az oldalán ferde ablakok díszelegnek.

Ez pedig nem az ügyetlen munkásoknak tudható be! Az itt élő emberek egyfajta védelemként választották ezt a különös dizájnt, méghozzá a gonosz boszorkányok ellen.

Úgy hitték ugyanis, hogy a ferde ablakokon keresztül nem képesek berepülni az otthonukba, és feje tetejére állítani az életüket.

Vízzel sose koccints!

Rengeteg európai országban elterjedt, hogy ha nem tartod be a koccintás szabályait, az bizony 7 év rossz szexet hoz az életedbe.

Ennek szellemében Spanyolországban szinte senki sem mond tósztot vízzel teli pohárral, nehogy bevonzzák a kellemetlen hálószobai élményeket.

De nem csak itt létezik ezzel kapcsolatos babona: Németországban például vízzel koccintatni annyit tesz, hogy a társaság minden tagjának rövid életet kívánsz.

Az evőpálcika szabályai

Ha Ázsiában jársz, semmiképp se tedd a tányérodra állítva a pálcikákat egy ebéd során.

Ez ugyanis több országban is (Kína, Korea, Japán) gyakori látvány – csakhogy leginkább a temetéseken, így illetlenségnek számít más szituációkban.

De nem ez az egyetlen „tiltott” dolog evés közben!

Ha valakinek a pálcikák segítségével adsz egy falatot a tányérodból, úgy tartják, hogy ezzel meglehetősen nagy balszerencsét hozol az anyagi helyzetedre.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást