Elhinnéd, hogy ikrek? Fekete az anyukájuk és fehér az apukájuk

Elhinnéd, hogy ikrek? Fekete az anyukájuk és fehér az apukájuk

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Elhinnéd, hogy ikrek? Fekete az anyukájuk és fehér az apukájuk

Lucy 18 éves, hófehér bőrű, szőkés-vörös hajú fiatal lány, aki művészetet és dizájnt tanul a fősikolán.  Maria kreol bőrű, fekete, göndör hajú 18 éves lány, aki ügyvédnek készül. Látszólag nem is lehetnének ennél különbözőbbek – pedig ikrek.

Azt is kevesen hiszik el, hogy testvérek

Lucy és Maria ugyanattól az anyától és apától születtek, ráadásul ikrek, még akkor is, ha ezt sokan nem akarjék elhinni róluk. Édesapjuk oldaláról a lányok ír származásúak, Lucy pedig a nagymamája fakó bőrét és vörös haját örökölte. Maria jobban hasonlít az anyukájára, aki jamaikai származású.

Az ikrek nem egypetéjűek, azaz nincs szorosabb genetikai kapcsolat közöttük, mint azok között a testvérek között, akik nem egyszerre születtek, de érdekes véletlen révén a lányok a többi testvérükre is jobban hasonlítanak, mint egymásra.

„A testvéreinkek látszik,  hogy vegyes rasszú kapcsolatból születtek, mi pedig olyanok vagyunk, mint ha a pólus két szélén állnánk” – mondta el Lucy a Daily Mail-nek.

A mama is meglepődött

A lányok elmondták, az édesanyjuk maga is meglepődött, amikor először meglátta őket, hiszen az ultrahangon a bőrszín nem látszik. Mivel az ikreknek vannak idősebb testvéreik, a szülők azt gondolták, hogy a lányoknak világosabb, vagy sötétebb színű bőre is lehet, de arra nem számítottak, hogy ennyire fognak különbözni egymástól.

„Sokszor van, hogy valaki nem akarja elhinni nekünk, hogy testvérek vagyunk, pláne nem, hogy ikrek. Az iskolában voltak barátaink, akiknek be kellett vinnünk a születési anyakönyvi kivonatunkat, hogy végre higgyenek nekünk” – mesélték az ikrek.

Bár az Alaym lányoknak nemcsak a külseje, az érdeklődése és a természete is nagyon különbözik, jó testvérekként nagyon ragaszodnak egymáshoz.

„Maria büszkén meséli mindenkinek a fősikolán, hogy van egy fehér ikertestvére, én pedig nagyon büszke vagyok rá, az én fekete ikernővéremre” – mondta el Lucy.

A lányok története már születésükkor bejárta a világsajtót, most pedig, hogy 18 évesek lettek, ismét rengetegen felkapták a hírt, hiszen talán keresve sem lehetne jobb példát találni náluk arra, mennyire nem határoz meg semmit a külső vagy a bőrszín. Akár egyszerre, egyazon méhben is nevelkedhet egy fehér és egy színes bőrű csecsemő, és mindkettőjükből csodálatos felnőtt lehet.

Hogyan lehetséges ez?

A szakértők szerint a szokatlannak tűnő jelenségnek nagyon is egyszerű magyarázata van: a karibi színes bőrűek sokszor hordoznak a fehér rasszból származó géneket is, hiszen gyakori, hogy felmenőik között, többnyire a rabszolgaság idejéből, fehéreket is találni.

Ezek a gének sokáig lappanghatnak, ahogyan az valószínűleg történt Maria és Lucy édesanyja esetében is.

Az ikrek fogantatásakor aztán a véletlen úgy hozta, hogy Maria a sötétebb bőrért és a feketékre jellemző, sűrű, göndör hajért felelős géneket kapta, Lucy pedig a világos bőrszínt kódoló géneket örökölte az anyukájától, és az apukájától is.

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!