6 dolog, amit örökre felejts el, ha lapos hasat szeretnél

6 dolog, amit örökre felejts el, ha lapos hasat szeretnél

Címlap / Életmód / Táplálkozás / 6 dolog, amit örökre felejts el, ha lapos hasat szeretnél

Cukor és cukros italok

Ha lapos hasat szeretnél, elsőként a magas kalóriatartalmú, de alacsony tápanyagtartalmú ételeket kell kiszórnod az étrendedből.

A finomított cukor ilyen: bár rengeteg kalóriát viszel be vele, a szervezeted nem tud belőle hasznosítani szinte semmit, így sem energiát, sem vitaminokat nem nyersz belőle. Olyan, mintha kalóriadús levegőt ennél – teljesen felesleges.

Alapszabály, hogy amit beviszel a szervezetedbe, annak legyen hasznos tápanyagtartalma – vitaminja, összetett szénhidrátja, jó zsírja vagy rostja.

Tejtermékek

Persze ez nem azt jelenti, hogy innentől semmiféle tejterméket ne fogyassz, de érdemes csínján bánni velük – legtöbbjük ugyanis magas zsírtartalmú, és tele lehet tejcukorral, ami ugyan kis mennyiségben nem káros, nagy mennyiségben ugyanolyan, mintha sima cukrot ennél.

Ráadásul ma már egyre több ember laktózérzékeny is valamilyen szinten – ha nem is kimutatható, gyakori, hogy felpuffadsz a tejtermékektől, mert a szervezeted nehezebben emészti meg őket.

Érlelt sajtok
istockphoto

Gyorsételek

Hasonló a helyzet a gyorsételekkel is – bár egy apró, szottyadt hamburgerben nagyon sok kalória van, a szervezeted nem képes hasznosítani belőle semmit.

Nem ad energiát, nem ad vitaminokat, egész egyszerűen csak feltolja a vércukorszintedet, hogy aztán nagyon gyorsan le is húzza. Éppen ezért hamar éhes is leszel utána, aminek egyenes következménye, hogy sokkal többet is fogsz enni aznap – plusz kalóriák a semmiért.

Oldalak: 1 2

»

1 hozzászólás

  • Gabriella Kiss
    2021.03.21., 10:39

    Mielott ilyen baromsagot leirtok olvasatok legyszives egy szakkonyvet. Az edesburgonya nem feltetlen jobb ami a tapanyagot illeti.
    Es sajnos nem az elso hogy fontos temarol hulyeseget irtok.

    Válasz

Írj egy hozzászólást