Egészség / Életmód / Lélek

8 életmód tipp nagyiktól, amit szeretnék hogy tudj – Egy élet tapasztalata áll ezek mögött!

8 életmód tipp nagyiktól, amit szeretnék hogy tudj – Egy élet tapasztalata áll ezek mögött!

A következő bölcsességeket talán hajlamos vagy idejétmúltként kezelni. Esetleg éppen a távoli jövőre nézve tartod őket helytállónak, hiszen úgy véled: ilyen zsenge korban még senki és semmi nem kezdheti ki az egészséged. Ha átböngészed a listát, talán változik a véleményed!

Legkésőbb éjfél előtt térj nyugovóra!

Amennyiben hagyományos munkarendben dolgozol, tehát korai kelés mellett reggel kezdődik a napod, elengedhetetlen számodra, hogy ésszerű lefekvési időpont segítségével megfelelő mennyiségű és minőségű pihenéshez juss. Csak kipihenve leszel képes végigvinni a napi feladataidat, és ez a kulcs a boldog családi élethez is.

Természetesen nem kötelező minden este ragaszkodnod a papírformához, de ha hétből öt napon sikerül betartanod a dolgot, ezerszer energikusabb leszel.

Kép forrása: unsplash.com

Hordj derekadat takaró, meleg pulóvert!

Az oversized darabok reneszánszukat élik, így ezzel a nagyis összeállítással nem nyúlhatsz mellé. Ha nem is szereted a kifejezetten bő pulcsikat, egy testhezálló, ámde hosszabb darabot érdemes a szezon végi leárazásokon még beszerezned.

A felfázás az egyik leggyakoribb női egészségügyi probléma, gyakran pedig súlyos következményei lehetnek. Egy rövid felsőrész, egy vékonyabb nadrág és már utat is engedtél a gyulladásnak, vagy egyenesen a fertőzéseknek.

 

Egyél joghurtot!

Még mielőtt halálra mosolyra görbítenéd a szádat, és elképzelnéd az emésztést segítő hatású joghurtok reklámjait, gondold végig: a te hasad teljesen rendben van? Rendszeresen jársz vécére? Messzire elkerül a hasfájás, a haspuffadás és a többi kellemetlen tünet?

Ha valamelyik kérdésre nemmel válaszoltál, bizony, ráfér a bélflórádra egy kis turbózás. Igaz, a régi jó időkben még házi aludttejek és joghurtok kerültek az asztalra, a kötelező tepertős-kolbászos falatkák mellé, ma már viszont tudod, hogy gyümölcsökkel, müzlivel, esetleg salátaöntetnek használva még sokkal egészségesebb lehet ez a tejtermék.

Kép forrása: unsplash.com

Időben fizesd be a számlákat!

A számlák befizetése tipikusan az a hétköznapi teendő, ami iszonyú fontos, ugyanakkor könnyű elfelejteni.

Általában jó néhány hetes vagy hónapos késés szükséges ahhoz, hogy szüneteltessék a szolgáltatást – szóval kikapcsolják a gázt, a villanyt vagy inaktiválják a telefon-előfizetésedet –, de már kisebb mulasztás esetén is tetemes késedelmi díjat számolhatnak fel. A stresszről nem is beszélve…

Ezentúl még melegében fizess – akár online, akár hagyományos úton, és minden idegeskedéstől mentesülsz, ráadásul a havi büdzsédet sem fogják meglepetések csorbítani.

Kép forrása: unsplash.com

Egy cipő legyen kényelmes!

A kor előrehaladtával erre mindenki rájön, de fiatalabb korban főbb szempont a szexiség, a trend, a bezsebelendő bókok lehetősége.

Gyakran előfordul, hogy a harmincadik születésnapunkig máris megtapasztalunk valamilyen bütyök vagy más lábfej-deformációt, esetleg ízületi bántalommal orvoshoz kerülünk. Mindezek legfőbb oka a kényelmetlen cipő.

Nem kell teljesen lemondanod a magas sarkakról és divatos formákról, egyszerűen válassz minőségi, lehetőleg természetes anyagból készült darabokat, amikben akár egész nap elemedben érezheted magad.

Kép forrása: gstockstudio/depositphotos.com

Nem jó ez a sok technológia!

Legalábbis nem tesz jót a társas kapcsolataidnak. Nyilván az életed részét képezi a számítógép, az okostelefon, az Insta meg a Facebook, de ez csak akkor van rendjén, ha te használod őket – nem pedig ők téged.

Utóbbi eset akkor áll fenn, ha sokszor kapod magad azon, hogy céltalanul sodródsz a böngészéssel, miközben haszontalanul telik a másra szánt idő. Nem jobb lenne egyik szeretteddel tölteni egy kellemes estét, esetleg elvégezni olyan feladatokat, amivel javíthatod a mindennapi közérzetedet? Dehogynem. Az Insta nélküled is elvan, hidd el!

 

A sorozatok jók!

A sorozatfüggőség egyáltalán nem ciki, amíg egészséges mennyiségű műsorra terjed ki. Sőt, ha néha végiggondolod, melyik szereplő mit és miért csinált, sokkal többet megtudhatsz az emberi természetről, mint gondolnád!

Bár a karakterek személyiségvonásai és cselekedetei nyilván túlzóak valamilyen szinten, bizonyos esetekben éppen a karikatúraszerű ábrázolás segít a felismerésben.

Napi egy jó sorozat megtekintése teljesen fedi a napi ajánlott tévézési időt, mindeközben jól érzed magad és kicsit kiszakadhatsz a mindennapok fogságából.

 

Edd, amit szeretsz!

Próbáltál már egy nagymamát meggyőzni arról, hogy milyen szuper a legújabb gyorsétterem furaburgere? A szépkorúak kevésbé hajlamosak a változtatásra, ami sokszor új élményektől fosztja meg őket, ám a fiatalok meg gyakran elfelejtik, milyen örömet tud okozni a megszokott, régi dolgok kényelme. Ezek egészséges egyensúlya garantálja a boldog életet – a konyhában is.

Ha szívesen hallanál még ilyen tippeket, ülj le beszélgetni egy idős emberrel! Többet tanulsz majd néhány perc alatt, mint ahogy azt előre sejtenéd…

Kép forrása: depositphotos.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást