Szerelem / Párkapcsolat

Életed során sosem éled át kétszer ugyanúgy a szerelmet – és ez így van jól!

Amikor életed első szerelmével eljuttok a szakításig, az egy kicsit jobban fáj, és egy kicsit másképp, mint a soron következő többi csalódás. Talán azért, mert ez az első alkalom, hogy megtapasztaltad, milyen, amikor összetörik a szíved. És bár mindenki azt hangoztatja, hogy fogsz még mást szeretni, és ezzel te is tisztában vagy, tudnod kell, hogy pont így már biztosan nem.

Az első csalódást több szempontból is nehezebb kiheverni. Részben azért is, mert ez az első alkalom az életedben, hogy ezen a rögös úton végig kell menned, és fogalmad sincs, mi következik ezek után. Hogy mikor múlik el a kínzó hiányérzet, mikor ér véget ez a kétségbeesés, és hogy egyáltalán találsz-e valaki mást a jövőben, akivel boldog lehetsz.

Ha évekkel később ismét hasonló helyzetbe kerülsz, már tudni fogod, mire számíts, és emiatt egy kicsit talán könnyebb is lesz a továbblépés.

De ha van valami, amit megtapasztalsz, az az, hogy egyszerűen nem tapasztalhatod meg kétszer ugyanazt a típusú és erejű szerelmet.

Olvastad már?  10 kifogás, amivel a nők a pasijukat mentegetik, pedig nem volna szabad
Életed során sosem éled át kétszer ugyanúgy a szerelmet - és ez így van jól!

A szerelem mindig változik

Persze, leszel te még szerelmes, lehet, hogy nem is egyszer! Találkozol valakivel, akit annyira mélyen és őszintén fogsz szeretni, ahogy azt eleinte nem is gondoltad volna, de mégsem lesz olyan, mint az, amit először megtapasztaltál. Hiszen az a szeretet, amit egykor megosztottál valakivel, teljesen egyedi, és csak az a két ember ismeri igazán, akik akkor és ott átélték.

Te és az exed. Már nem az a személy vagy, aki a múltban annyira szerette azt a srácot, hiszen most, a jelenben már egészen más ember vagy. Még akkor is, ha évek múltán összetalálkoznátok az utcán, és ismét egymás karjaiban kötnétek ki, ez a szerelem nem lenne pont olyan, mint volt.

Ahogy az ember változik, úgy változik az is, ahogy képes szeretni; ez nem jelenti azt, hogy rosszabbra fordulna bármi. Sőt, van hogy csak jobb lesz, mint életed első szerelmével, és ez így van jól.

Ez az egyetlen dolog, amit tudnod kell. Hogy sosem szabad kétségbeesni, ha nem érzed ugyanazt az új pasi iránt, mint az első szerelmednél. Hiszen sosem fogsz többé ugyanúgy gondolkodni és cselekedni. Minden szerelem más, és el kell fogadnod, hogy kétszer ugyanazt sosem fogod megtapasztalni. Az élet épp ettől olyan izgalmas!

Olvastad már?  Az 5 legjobb dolog egy szakításban: mert a jót is látnod kell

Kép forrása: pexels.com