Divat / Stílus

Elég a tucatcuccokból! 5 külföldi slow fashion márka, ami Magyarországra is szállít

Elég a tucatcuccokból! 5 külföldi slow fashion márka, ami Magyarországra is szállít

Szembejön veled az egyik népszerű boltban vásárolt szupertrendi kabátod? Unod, hogy szinte minden boltban ugyanazokkal a ruhákkal találkozol? Van, hogy eljön a pont, hogy egy kicsit besokallunk ettől a túlságosan rohanó és egymást oly türelmetlenül váltó divathullámoktól. Szerencsére van néhány szuper lelőhely, ahonnan olyan különleges ruhadarabokat tudsz beszerezni, amikkel igazán ki tudod fejezni a személyiséged. Lássuk a kedvenceinket, amik Magyarországra is szállítanak!

Mi is ez mélyebben?

Ha a bevezető csak felkeltette az érdeklődésed, de még nem vagy benne teljesen biztos, hogy mit jelent a slow vagy más néven sustainable (fenntartható) divat, akkor segítünk egy kicsit.

Úgy tűnik, nem csak neked van néha eleged abból, hogy a tucatmárkák gyönyörű üzleteiben sokszor túlzottan magas áron vásárolt ruhák vagy kimennek a divatból vagy fél év múlva tönkremennek.

A slow fashion pont emiatt jött létre, ami érdekes módon egy 1986-os McDonald’s nyitása körüli ellenállásból jött létre.

Minőségi alapanyagok, környezetbarát és etikus gyártás és jövőbemutató vállalati kultúra.

Nem biztos ugyanis, hogy mindig tartani kell a tempót, mindig mindenben követni kell a tömeget, hanem érdemes egy kicsit saját magunkat keresni a divatban, egy kicsit lelassulni és másokra is odafigyelni, nem igaz?

People Tree

A People Tree nevű Fair Trade márka 1991-ben alakult, azaz már 26 éve gyárt egyedi tervezésű ruhákat. Volt már címlapsztori a Vougeban, volt kampányuk Emma Watsonnal és folyamatosan az új, környezetbarát és egyedi megoldásokat keresi.

Nagy szerencsénkre Magyarországra is szállítanak, ennek díja a rendelés értékétől függően 3-12,5 font között változik.

Nem csak alapdarabokat, de különleges szezonális kabátokat, ékszereket, kötött dolgokat, sőt még éjszakai és otthoni ruhákat is válogathatsz az online shopból.

Érdemes kipróbálni!

Link itt.

Encircled

Az utazás gazdagabbá tesz. Többet tenni kevesebből. Stílus, praktikum és etikus gyártás működhet együtt.

A divat nem egy titkos társaság. Ezek az Encircled tervezőinek hitvallásai, amivel talán mi könnyedén tudunk azonosulni.

A mindennapi viselet legjobb darabjai, az esti buli különleges elemei, az edzés minden kiegészítője és még sok más is megtalálható itt.

Sajnos a magyarországi szállítás nem túl olcsó, de ha többen összeálltok, akkor megéri!

Link itt.

Siizu

A Siizu, ahogy az itt felsorolt összes márka, minden ruhadarab legyártása esetén fontosnak tartja a környezettudatosságot és a minőséget.

Nemcsak a ruhák, de azok csomagolása és az elkészítésük során felhasznált anyagok is környezetbarát módon készülnek, amivel nem csak a vállalat ökolábnyoma csökken, de te is jobban érezheted magad, ha ilyen ruhákat viselsz.

A stílusra leginkább a minimalista design, a klasszikus fazonok és néhány egyszerű szín variálása jellemző, ahol nem csak alapdarabokat, de igazi különlegességeket is találhatsz.

Link itt.

 

Mayamiko

Elsőre a csodálatos színkavalkád és a lenyűgöző minták fogtak meg minket.

Aztán amikor egy kicsit jobban utánaolvastunk ennek a márkának, akkor lettünk igazi fanatikusok, már rögtön rendelnénk is.

Amit szerencsére meg is tehetünk, ugyanis a kínálatból szinte lehetetlen üres kosárral távozni az oldalról, a kiválasztott termékeket pedig magyarországi címre is kiszállítják.

Szerettük, hogy nem csak alap ruhadarabok és elegáns, különleges ruhák is kaphatók a boltokban, de lakásfelszerelés és divatkiegészítők után is érdemes kutakodni.

Nem árthat egy kicsit körbenézni!

Link itt.

Bead&Reel

A hatvan független designerből álló vállalat nincs régóta a slow-fashion iparágban, mégis kezd egyre nagyobb nyomot hagyni maga mögött.

Nem csak a ruhák anyagára, minőségére és összetételére figyelnek oda, hanem arra is, hogy a ruhákhoz felhasznált anyagok honnan származnak, azokat hogyan készítik és az eladásukkal mit tudnak visszaadni a társadalomnak.

Az ékszerektől kezdve a mindennapi alapdarabokon át szuper táskákat és elegánsabb darabokat is megtalálsz az online shopban.

Ha nem bírtad vásárlás nélkül a böngészést, akkor a hírlevélre való feliratkozással egy ingyen kiszállítást is intézhetsz magadnak akár Magyarországra is!

Link itt.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást