4 rejtett tó Magyarországon, ahová érdemes egy kiruccanást tenned

4 rejtett tó Magyarországon, ahová érdemes egy kiruccanást tenned

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / 4 rejtett tó Magyarországon, ahová érdemes egy kiruccanást tenned

Lakvölgyi-tó

A Bükk-hegység szívében, Egertől 20 kilométerre, a festői szépségű Bélapátfalva szélén, a Bél-kő ormai alatt húzódik a Lakvölgyi-tó, melyet a helyiek csak Gyári-tóként emlegetnek. A mesterségese létrehozott tó szolgáltatta a vizet ugyanis az egykor a közeli hegyekben működő cementgyárnak, mára pedig a horgászok és kikapcsolódni vágyók kedvelt célpontja lett, mégsem kell zsúfoltságtól tartani a tó körül, melyhez eldugott kis út vezet a városból.

Partján hangulatos kis vendéglő várja az éhes turistákat, a tavat ölelő erdős-hegyes táj pedig a túrázni vágyókat.

Ha ide látogatsz, érdemes átmenned a közelben található Szilvásváradra is, melynek fő nevezetessége a Fátyol-vízesésről híres Szalajka-völgy, de számos természeti csoda vár még a környéken, a Kék túra útvonalát is követheted.

Lakvölgyi-tó
mapio.net

Vadása-tó

Ha az Őrségbe kirándulsz, látogass el a Hegyhátszentjakab település közelében található Vadása-tóhoz, és csobbanj egy jót a hangulatos tavacska hűsítő vízében.

Vadása-tó

A hatvanas évek végén a Vadása patak vízének felhasználásával a helyiek által kialakított, és azóta folyamatosan karban tartott, 200 méter széles, 350 méter hosszú tóban horgászni is lehet, de kiváló kiránduló célpont baráti társaságok, családok számára egyaránt.

A tó dimbes-dombos környezetében számos izgalmas túraútvonal húzódik, kemping és turistaházak is várják az idelátogatókat.

Oldalak: 1 2

»

1 hozzászólás

 • Vass László
  2021.03.03., 11:57

  Pár gondolat a tavakról:
  -A Lakvölgyi tó valóban csodás helyen van, ám csak úgy induljunk el horgászni, hogy a parton állandó a felügyelet jelenléte, tehát engedély kell, a napijegy a faluban vásárolható meg.
  A tó sajnos hemzseg a törpeharcsától, de vannak benne nemes halak is, ezért mindenképpen olyan csalit vigyünk amit a törpe nem szed fel. Érdemes korán érkezni a tóhoz és az étteremmel szemközti oldalon a naptól védettebb helyen megkezdeni a horgászatot, különben a másik oldalon az állandó turisták és sétálók, bámészkodó emberek miatt nem lesz nyugis a peca. A tó jobb szélén /az éttermi oldalon/ van egy gát, ettől érdemes minimum 8- 10 méterre balra dobni, mert a tó ez utáni a gát felé eső része erősen akadós. Azt meg kell jegyezni, hogy a tó és környéke kulturált, tiszta, vannak asztalok, padok kitéve. Az étteremben nagyon finom és pompás ételek vannak, nem horror áron.
  A helybeliek nagyon kedvesek és segítőkészek voltak, azzal a kukoricával, amit a szomszéd horgász bácsitól kaptam fogtam pontyokat. Ezúton is köszönet neki érte.

  Válasz

Írj egy hozzászólást