Egészség / Életmód

5 egyszerű szokás, ami évekkel hosszabbíthatja meg az életedet

5 egyszerű szokás, ami évekkel hosszabbíthatja meg az életedet

Időben feküdni és kelni

Kínai orvosok kutatásaik alapján kidolgoztak egy rendszert, mely szerint minden szervünk egy bizonyos időpontban végzi saját regenerációját, miközben éjjel alszunk. Elméletük szerint az immunrendszerünk este 9 és 11 között küzd intenzíven a különböző vírusokkal és méreganyagokkal, míg a máj este 11 és hajnali 1 óra között regenerálódik, a tüdő pedig hajnali 3 és 5 között.

Vizsgálataik alapján szervezetünk napi szintű regenerálódásához – mely javítja az életminőséget és megnöveli a várható életkort – az az ideális, ha nyolc órát alszunk, méghozzá este 10 és reggel 6 között.

Aki boldog, tovább él

Amerikai tudósok pedig arra világítottak rá, hogy az az ember, aki túl sokat foglalkozik mások véleményével, várhatóan rövidebb ideig él majd.

Bár elsőre furcsának tűnhet az összefüggés, a magyarázat egyszerű: a folytonos megfelelési kényszer, örökösen a mások rólunk alkotott véleményén, értékítéletén való elmélkedés könnyen ahhoz vezethet, hogy szorongóvá, befelé fordulóvá váljunk. A rágódás, a spontaneitásra való készség elvesztése pedig boldogtalansághoz, örök elégedetlenséghez vezethet.

Pedig aki elégedett és boldog, annak köztudottan nagyobb esélye van a hosszú életre. Mások véleménye helyett foglalkozz inkább a számodra igazán értékes, energiát adó dolgokkal, és igyekezz olyan emberekkel körülvenni magad, akik nem ítélkeznek, hanem elfogadnak.

Napfürdőzz, amilyen gyakran csak tudsz!

Szürke időben az ember gondolatai is borongósabbak – ezt biztosan te is tapasztaltad már. Ugyanakkor a napsütésben nem csak a kedvünk jobb, de a rendszeres napfürdőzés – mely által az igen értékes D-vitaminhoz jut a szervezet – bizonyos betegségek kockázatát is lecsökkenti.

Egy 2016-os átfogó felmérés szerint már napi egy óra napsütésben töltött idő is 67%-kal csökkenti a különböző daganatos betegségek kialakulásának esélyét – persze, a megfelelő fényvédelemre érdemes odafigyelni.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást