Tudjuk, hogy vannak tradicionális fogások, amelyek nélkül nem lehet karácsony a karácsony. Vannak ételek, amelyekről egész évben alig hallunk, de decemberben degeszre tömjük magunkat vele. Sokan a mézeskalácsot, a halászlevet, a bejglit vagy a sült halat is ide sorolják. A számos finom, megszokott étel mellett különlegességeket is feltehetünk az ünnepi asztalra, amelyek garantáltan sikert aratnak a családtagok, ismerősök körében.
A karácsony nem a fogyókúrázás legideálisabb időszaka, ennek ellenére nem árt azokra is gondolni, akik szeretnék megtartani a súlyukat vagy éppen diétának. Számukra kínos lehet, amikor folyamatosan vissza kell utasítaniuk az egyébként nagyon finom, de koleszterinben vagy kalóriában számukra túlságosan dús ételeket. Az előételekre viszont általánosságban igaz, hogy nem telítik el a gyomrot, kevesebb kalóriát tartalmaznak és rendkívül finomak.
1/4 Sült halfasírt
A hal egy elvárt étel karácsonykor, ezzel az előétellel kipipálhatjuk ezt is. Friss, darált halhúsból, de akár a kedvenc halkonzervünkből is elkészíthetjük, lecsepegtetve. A kiválasztott halhúst keverjük össze apróra vágott zöldségekkel és fűszerekkel, tegyünk bele egy egész tojást, kötőanyagként pedig zsemlemorzsát. Utóbbi helyett használhatunk burgonyát, bulgurt, barnarizst, kuszkuszt is.
Miután jól összedolgozzuk a hozzávalókat érdemes egy kicsit pihentetni a masszát, majd formázzunk belőle kisebb vagy közepes méretű golyókat. Ezt követően zsemlemorzsában hempergessük meg és felforrósított olajban süssük ropogós barnára. Önmagában is ízletes és finom, de salátával vagy mártogatóssal is kínálhatjuk.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!