7 egyszerű, de mutatós gyertyatartó, amit te is elkészíthetsz

7 egyszerű, de mutatós gyertyatartó, amit te is elkészíthetsz

Címlap / Otthon / Hobbi / 7 egyszerű, de mutatós gyertyatartó, amit te is elkészíthetsz

Egyre hamarabb sötétedik, és a szürke délutánokat egyébként is remekül feldobja a pislákoló gyertya lángja. Ha van néhány teamécsesed otthon, már csak egy csinos gyertyatartóra lesz szükséged, hogy meghitt, békés hangulatban kortyolhasd a teádat. Az alábbi mécsestartókat akkor is elkészítheted, ha egyébként nem vagy különösebben ügyes kezű.

Üveg és krepp papír

A krepp papírral óvatosan szabad dekorálni, ha gyertyatartóról van szó, hiszen könnyen lángra kap, de ha a kanócot és a papírt üveg választja el egymástól, nincs mitől tartanod.
Fogj egy tiszta befőttesüveget, tekerd körbe színes krepp papírral, a szája alatt pedig kösd át raffiával. A mécsest tedd az üveg aljára – a láng óvatosan átsejlik majd a papíron, ami sejtelmes színt ad neki.

Kép forrása: rugsandblinds.com

Kávébab

Fogj egy szép átlátszó poharat vagy kaspót, aminek a közepébe bele tudod állítani a gyertyát. Ha nagyobb cserepet használsz, tehetsz bele több mécsest is.
Ha a gyertyák a helyükön vannak, szórd tele kávébabbal, a közepébe pedig süllyeszd el a mécsest. Dekorációnak elhelyezhetsz néhány fahéj rudat vagy ánizst is.

Lefordított borospohár

Az egyik legegyszerűbb módja a dekorációnak: tegyél az asztalra néhány tarka gyöngyöt vagy kavicsot, vagy bármilyen más díszt, majd boríts rá egy lefelé fordított borospoharat.
A borospohár talpára, ami most felfelé néz, jöhet a mécses – ezzel a dekorációval akár ünnepi asztaldíszt is készíthetsz.

Illatos narancshéj

Ez a gyertyatartó amilyen egyszerű, ugyanolyan nagyszerű is. Vágj ketté egy narancsot és vájd ki a belsejét, majd az üres héjba tegyél egy kis mécsest. A meleg hatására a héjban maradt illóolajok felszabadulnak, és fantasztikus illattal töltik be a szobát.
Ha szeretnéd mutatósabbá tenni a dekorációt, a narancs külső felébe szúrj néhány szegfűszeget, vagy fektess keresztbe a tetején egy fahéjat, de vigyázz, hogy biztonságos távolságban legyen a gyertya lángjától.

Karácsonyi gömbökkel

Az ünnep környékén tökéletes, de az év bármelyik szakaszában remekül mutat ez az asztaldísz. Fogj egy nagy, széles szájú vázát, töltsd meg félig vízzel és helyezz bele néhány karácsonyi gömböt.
Használhatsz sokféle, teljesen elütő színt a mókás, bohém hatás kedvéért, vagy csak egy, esetleg két harmonizáló színt az elegánsabb stílusért. A víz tetejére helyezz lebegő mécseseket, és gyújtsd meg őket.

Csipke és vizespohár

Van néhány vizes poharad, amit már nem használsz, de sajnálod kidobni? Vágj le egy darab csipkét, tekerd körbe a poháron, majd ragasztópisztollyal rögzítsd, a pohárba pedig tegyél teamécsest.
Gyönyörű, vintage hangulatú gyertyatartót kapsz, ami sötétben ráadásul csodás árnyakkal tölti be a szobát.

Kép forrása: brautraub.de

Üvegekből, festékkel

Ha nem csak mécsest, hanem néhány hosszú szárú gyertyát is szeretnél használni a dekorációhoz, ne dobd ki az üres alkoholos vagy szörpös övegeket. Áztasd le róluk a címkét, és ha úgy tetszik, fesd be őket valamilyen színű festékkel és állítsd a szájukba a gyertyát.
Ha több gyertyát is leégetsz bennük, több rétegnyi lecsorgó viasz rakódik az üvegre, amitől nagyon különleges hangulata lesz.

Kép forrása: rebeccahansenweddings.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást